FeaturedKIBRIS

Özersay’dan ‘Güvensizlik Önergesi’ açıklaması

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, CTP’nin hükümete güvensizlik önergesi verme kararını değerlendirdi.

Özersay’ın açıklaması şöyle:

“Meclis’te “seçim önerisi” yapmakla, “güvensizlik önergesi” vermek arasında siyasi açıdan bir fark ortaya çıkar. Sn. Özgürgün “seçim önerisi getirirseniz destekleriz” diyor madem, CTP’nin “güvensizlik önergesi”ne UBP’li vekiller destek vermekten kaçabilecek, Sn. Özgürgün’e adeta gün doğacak ve belki de hükümet güven tazelemiş olacaktır. Siyasi olarak CTP’nin “güvensizlik önergesi” yaklaşımı bir sonuç vermeyebileceği gibi UBP’li vekillerin kenetlenmesine de yardımcı olabilecektir. Oysa Sn. Özgürgün şu anda kendi kendini kamuoyu önünde bağlamış durumdadır, seçim önerisi gelirse destek vermek ZORUNDADIR, aksi durumda sözlerinin hiç bir değeri kalmaz. Ama UBPli vekiller ve sözde “bağımsızlar” güvensizliğe kolay kolay “evet” demeyecektir. Özgürgün “ben kendi hükümetime güveniyorum, güvensizlik önergesine neden evet diyeyim” derse ne olacak? Biz, yapılması gerekenin seçim önerisi vermek olduğunu düşünüyoruz. Umarız CTP yetkilileri bu riski göz ardı etmez.”

Kudret Ösersay:

Meclis’te “seçim önerisi” yapmakla, “güvensizlik önegesi” vermek arasında siyasi açıdan bir fark ortaya çıkar. Sn. Özgürgün “seçim önerisi getirirseniz destekleriz” diyor madem, CTP’nin “güvensizlik önergesi”ne UBP’li vekiller destek vermekten kaçabilecek, sn. Özgürgün’e adeta gün doğacak ve belki de hükümet güven tazelemiş olacaktır. Siyasi olarak CTP’nin “güvensizlik önergesi” yaklaşımı bir sonuç vermeyebileceği gibi UBPli vekillerin kenetlenmesine de yardımcı olabilecektir. Oysa Sn. Özgürgün şu anda kendi kendini kamuoyu önünde bağlamış durumdadır, seçim önerisi gelirse destek vermek ZORUNDADIR, aksi durumda sözlerinin hiç bir değeri kalmaz. Ama UBPli vekiller ve sözde “bağımsızlar” güvensizliğe kolay kolay “evet” demeyecektir. Özgürgün “ben kendi hükümetime güveniyorum, güvensizlik önergesine neden evet diyeyim” derse ne olacak? Biz, yapılması gerekenin seçim önerisi vermek olduğunu düşünüyoruz. Umarız CTP yetkilileri bu riski göz ardı etmez.


Benzer Haberler

Galatasaray’dan 6 gollü galibiyet: Süper Lig’de yeni rekor

NTV

19’uncu İpek Koza Festivali tamamladı

Voice Kıbrıs Haber

TürkBankası bahar etkinliğinde ana tema yine “ Sürdürülebilir Bir Gelecek ” oldu

Voice Kıbrıs Haber

Zanlı “Kimse para vermedi, 4 gün aç kalınca polise gittim”

Voice Kıbrıs Haber

Tatar İİT Zirvesi’nde konuştu “Kıbrıs Türk Halkının maruz bırakıldığı İnsan Haklarını ihlallerine yönelik somut adımlar atmalıyız”

TAK

Büyükkonuk Eko Gün’deki etkinlikler iptal edildi

TAK