FeaturedKIBRIS

Özersay’dan Bakanlar Kurulu kararlarına ilişkin açıklama

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Bakanlar Kurulu toplantısında alınan kararlara ilişkin açıklama yaptı.

Özersay sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bakanlar Kurulu toplantısında aşağıdaki kararlar alındı:

1- Geçiş kapılarında görev yapan sivil hizmet görevlilerine %15 ek tahsisat verilmesine karar verildi.
2- Geçişlerde yaşanan tıkanıklığı bir nebze aşabilmek için 40 yeni sivil hizmet görevlisi alınmasına karar verildi. Ayrıca yeni alınacak olan sivil hizmet görevlilerinin göreve başladıktan sonra belirli bir süre işi bırakmalarını, görev değişikliğine gitmelerini zorlaştıracak mevzuat değişikliğini yapma kararı alındı.
3- Gerek trafikte toplumsal seferberlik bağlamında gerekse asayiş sorunlarının bir nebze çözülebilmesine yardımcı olmak için 100 yeni polis alınmasına karar verildi.
4- Maliye Bakanlığı ile Ekonomi ve Enerji Bakanlığı ile Kıb-Tek arasında karşılıklı olarak borç ve alacakların mahsuplaşması çalışmaları kısmen tamamlandı. 2010 öncesine ait mahsuplaşma Bakanlar Kurulu tarafından da ele alındı ve tamamlandı. 2010 ertesi mahsuplaşma da yakında tamamlanacak.
5- Cep telefonlarının Kıbrıs’ın iki tarafında da karşılıklı olarak çalışması bağlamında varılan uzlaşıyı hayata geçirmek için Bakanlar Kurulu iki konuda karar üretti. Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığı’nda yapılan istişare toplantısında ele alınan hususlar bağlamında KDV ve Özel İletişim Vergisi konusunda bugün Hükümetimiz tarafından üretilen kararlarla cep telefonlarına dair uzlaşı hayata geçebilecek.
6- Uzun bir süredir Maliye Bakanlığı ile Doğu Akdeniz Üniversitesi arasında bir uyuşmazlığa dönüşen KDV borcu/devlet katkı payı konusunda Hükümetimiz adına yürütülen görüşmelerde bir uzlaşmaya varılmıştır. Mali açıdan bir yapılandırma içeren bu uzlaşının yakında DAÜ VYK’sı tarafından ele alınıp değerlendirilmesi beklenmektedir. Böylece DAÜ de mali açıdan önünü daha net görebilecek ve daha gerçekçi öngörülerde bulunabilecektir.
7- Bugün aynı zamanda Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığımızın vatandaşların hayatını kolaylaştırmak bağlamında attığı bir adım da Bakanlar Kurulu’nda ele alındı. Buna göre seyrüsefer ve muayene gibi işlemlerin tarihi yaklaştığında vatandaşlar kısa mesaj (SMS) yoluyla önceden bilgilendirilecekler. Bunun için vatandaşların bilgilerini güncellemeleri gerekiyor. Güncellenecek tüm bilgiler Bakanlık altyapısında kaydedilecek ve kişisel verilerin korunması çerçevesinde kullanılarak daha hızlı hizmet alınması sağlanacak.
8- Suriye vatandaşları ile ilgili olarak bir süre önce alınan vize kararı bir süredir iltica etmek maksadıyla gelenlerin sayısında önemli bir düşüşe neden olmuş ve sıkıntı büyük oranda aşılmıştır. Öte yandan bu yeni uygulama yürürlüğe girdiği sırada Ercan havalimanında bulunan ve ertesinde de bu statüyü elde edemeyerek havalimanında kalan 50 civarında Suriye vatandaşının Türkiye Göç İdaresi ile yapılan temaslarımız sonucunda Türkiye’ye gönderilmeleri mümkün kılınmıştır. Ülkemize Türkiye’ye giriş yaparak değil doğrudan gelen bu şahısların havalimanında yaşadıkları sıkıntının aşılabilmesi ve çok daha insani koşularda hayatlarını idame ettirebilmeleri için bir yardımlaşma çerçevesinde ilerleyen saatlerde Türkiye’ye gitmeleri sağlanacaktır.”



Benzer Haberler

Yapay zeka yarışı kızışıyor… Google yeni ürünlerini tanıttı

AA

2 zanlı teminatla serbest bırakıldı, 1 zanlı iste tutuklu yargılanacak!

Voice Kıbrıs Haber

Uzmanından uyarı “Ani olarak ortaya çıkar ve çok ağır seyreder”

AA

Tatar “Direkt uçuşlarla bu önemli köprüyü daha da pekiştirmek temennimiz”

TAK

Devlet Piyangosu çekildi! (15 Mayıs 2024 tam liste)

Voice Kıbrıs Haber

Euro 35 TL’yi aştı, Sterlin 41 TL’ye yaklaştı!

Voice Kıbrıs Haber