FeaturedKIBRIS

Özersay yeni tedbirleri açıkladı

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Bakanlar Kurulunun bugünkü toplantısında, Covid-19 salgınına karşı alınan tedbirlere ek olarak, Bakanlar Kurulu  kimi harcana kalemlerini ‘ek ödenek’ için Maliye’ye devredeceğini açıkladı.

Özersay Pile’yle ilgili alınanın tedbirler nedeniyle, Pileli yurttaşlar kuzeye geçemiyor, 14 gün ek karantina istendiğini ve , Akdoğan’daki ambulans ve sağlık ekibinin Pile’ye de sağlık hizmeti sunacağını belirtti.

Özersay,  yaptığı açıklamada ayrıca bir polis memuruna yapılan testin pozitif çıktığı yönündeki iddiaları yalanladı, ‘Test negatif çıktı  dedi.

Özersay Bakanlar Kurulu toplantısına Polis Genel Müdürü’nün de davet edildiğini, polisin ihtiyaçlarının  karşılanıyor, yeni ihtiyaçlar da varsa karşılanacağını söyledi.

Özersay ayrıca , kritik noktalarda görev yapan kamu görevlileri için gerekli ihtiyaçların karşılanacağını söyledi.

Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin teknik düzeyde alınan kararlarla ilgili Bakanlar Kurulu’na sunum yaptığını da açıklayan Özersay, Sağlık Bakanlığı’nın ilave tedbirleri ayrıca kamuoyuna duyuracaklarını açıkladı.

Kudret Özersay, ‘pozitif sonuç’ alınan yurttaşlarla ilgili yakın takip yapıldığını belirtti, “Bireylerin her birinin kendi sorumluluğunun ne kadar önemli olduğu da gündeme geliyor” dedi.

“Biz elbette takip yapacağız” diyen Özersay, yine de her yurttaşın başına polis görevlendirme imkanı olmadığını anımsattı.

Merkezi karantina noktalarının oluştuğunu açıklamasında belirten  Özersay, “Bu karantina merkezlerinde 14 gün kalınacaktır, kimse bir ayrıcalık beklentisi içerisine girmesin, imkan olan farklı farklı yerlere gelenleri yerleştiriyoruz. Kolay bir süreç değildir. Yaşam kalitemizden ödün vermemiz gerekecek, temel sağlık ve ihtiyaçlar baki kalmak üzere” dedi.

(BRT)

 

 


Benzer Haberler

ABD’de hava yolu şirketi 101 yaşındaki kadını uçuşa bebek olarak kaydetti

TAK

Küresel piyasalar Fed haftasına pozitif seyirle başladı

Voice Kıbrıs Haber

Brent petrolün varil fiyatı yüzde 0,73 düşüşle 87,56 dolar oldu

Voice Kıbrıs Haber

Bellapais İlkbahar Müzik Festivali Trio Konseri ile devam ediyor

Voice Kıbrıs Haber

Orkide Yürüyüşü yapıldı

TAK

Gazimağusa Belediye Başkanı Uluçay Gamabel personelinin maaşlarının performans kriterlerine göre ödeneceğini açıkladı

TAK