FeaturedKIBRIS

Özersay, yangın için Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’nı inisiyatif almaya çağırdı

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, Cumhurbaşkanlığı’nın Güney Kıbrıs’ta bazı Limasol köylerinde evlerin de yanmasına neden olan yangınla ilgili yardım teklif etmeyi değerlendirmesi gerektiğini belirtti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özersay, insanlığın ortak mirasının yanmakta olduğunu ifade ederek, , bu konularda geçmişte olduğu gibi işbirliği yapabilmesinin önemine işaret etti.

Özersay‘ın paylaşımının devamı ise şöyle:
“Geçtiğimiz hafta Türkiye’den bir yangın söndürme helikopteri ülkemizde görev yapmak üzere burada konuşlandırılmış, Tarım Bakanınca teslim alınmıştı.
Rum tarafı İsrail ve AB’den yardım çağrısında bulunduğuna göre ihtiyaç duyulduğu aşikar. Tepebaşı yangınında gerek Dışişleri Bakanlığı olarak bizim gerekse dönemin Cumhurbaşkanının girişimleriyle ve koordinasyonu ile Rum tarafı yangının söndürülmesinde bize yardımcı olmuştu.

Yanmakta olan, insanlığın ortak mirasıdır, bu konularda geçmişte olduğu gibi işbirliği yapabilmeliyiz. Eğer henüz yapılmadıysa, Cumhurbaşkanlığını ya da Dışişleri Bakanlığını inisiyatif almaya davet ediyorum.”

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

Denetimlerde 1 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

En çok yağış 17 kilogram olarak kaydedildi!

TAK

Levent Şonya hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber

Tatar, Gambiya Cumhurbaşkanı ile görüştü

TAK

Arabasında tabanca ve mermi bulunan şahıs tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

CTP Girne İlçesi, Alsancak, İncesu, Malatya ve Ilgaz’daydı

Voice Kıbrıs Haber