FeaturedKIBRIS

‘Özelleştirilmiş KTHY nerede?’

Mecliste bugün Kıbrıs Türk Hava Yolları da konuşuldu. Maliye Bakanı Serdar Denktaş muhalefetten gelen bazı eleştiriler üzerine “Özelleştirilmiş KTHY nerede?” şeklinde konuştu ve bazı partilerin devletin imkanları ile oy hesabı yapmasından dolayı oluşan sorunları çözmeye çalıştıklarını belirtti.

Mecliste konuşma yapan UBP Lefkoşa milletvekili Hasan Taçoy, Kooperatif Levazım’da neler yapıldığı konusunda milletvekillerine bilgi verilmesini istedi. Taçoy, KTHY döneminde işe girenler ve CAS çalışanları için de yapılabileceklerin ortaya konması gerektiğini belirtti.

UBP milletvekili Olgun Amcaoğlu, değişikliğin doğru bir değişiklik olduğunu ancak CAS’da çalışanların da taleplerinin göz önünde bulundurulması gerektiğini söyledi.

Amcaoğlu, ETİ ve KTHY çalışanları gibi CAS çalışanlarının kamuda istihdam edilmeseler bile bir şekilde sorunlarının çözülmesi, taleplerinin karşılanması gerektiğini belirtti.

Maliye Bakanı Serdar Denktaş eşitlikten bahsedildiğini, Göç Yasası’nı geçirerek kamuda eşitliği bozanın kim olduğunu sorarak, CAS’ın özel şirket olduğunu istihdam yapılırken Maliye Bakanlığı’ndan görüş alınmasına ihtiyaç olmadığını söyleyenin, CAS çalışanlarına bugün mümkün olmamasına karşın istihdam sözü verenlerin kim olduğunu sordu. Denktaş, yürütülen çarpık politika yüzünden CAS’ın bugün bu noktaya geldiğini söyledi.

Denktaş, “KTHY kapatılmak durumunda değildi. Yapmadınız kapandı. Hala daha bizi mi sorguluyorsunuz” dedi

İhaleye çıkılacağını, ehil insanların yeniden işlerine dönmelerini umduklarını belirten Denktaş, geçmişte yapılan hataların sıkıntılarını çözmeye uğraş verdiklerini kaydetti. “Özelleştirilmiş KTHY nerede?” diye soran Denktaş, bazı partilerin devletin imkanları ile oy hesabı yapmasından dolayı oluşan sorunları çözmeye çalıştıklarını belirtti.

UBP milletvekili Ersan Saner KTHY’nin batma sürecine ilişkin kendi bakanlığı döneminde yaşananları anlattı.

KTHY çalışanlarının devlete alınması sürecine de değinen Saner, “Ercan’ın özelleşmesi Ocak 2011’de tamamlandı. Ben göreve geldikten 31 gün sonra uçuşlar sona erdi, KTHY battı.” dedi.

(TAK)


Benzer Haberler

Meyvecilikte yeni uygulamalarla ilgili eğitim

Voice Kıbrıs Haber

Küresel piyasalar Fed’e ilişkin beklentilerle pozitif seyrediyor

TAK

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (7 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Bugün hava nasıl olacak?

Voice Kıbrıs Haber

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Süratli araç kullanımına yönelik polis denetimleri sıklaştırıldı

TAK