FeaturedKIBRIS

Özel sektöre ek maaş desteği

Çalışma ve Sosyal Güvenli Bakanı Zeki Çeler, turizm sektörü başta olmak üzere, özel sektörde çalışan ve çalıştırılacak yerli işgücü istihdamına ek maaş desteği verileceğini açıkladı.

Çeler sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından turizm başta olmak üzere özel sektöre yönelik olarak “Maaş Desteği” projesi hazırladıklarını ve 2 yıl süreyle yerli işgücüne ek maaş desteği sağlama hedefinde olduklarını belirtti.

Çeler, özellikle gençler arasındaki işsizliği kaldırmak ve turizm sektörüne KKTC vatandaşlarını istihdam etmek adına bu projeyi hazırladıklarını söyledi.

Zeki Çeler açıklamasında, “Turizmin yanı sıra sanayi, market, mağaza ve hizmet sektöründe yerli işgücü istihdamını teşvik ederek ülke ekonomisine katkı sağlanacak. Söz konusu maaş desteğinin İhtiyat Sandığı’nın İDM (İstihdam Destek Merkezi) fonunda karşılanacak” ifadelerini kullandı.

Bakan Çeler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak, Maaş Desteği Projesi’ni ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşmayı hedeflediklerini de belirtti.

Kaynak:BRT


Benzer Haberler

Galatasaray’dan 6 gollü galibiyet: Süper Lig’de yeni rekor

NTV

19’uncu İpek Koza Festivali tamamladı

Voice Kıbrıs Haber

TürkBankası bahar etkinliğinde ana tema yine “ Sürdürülebilir Bir Gelecek ” oldu

Voice Kıbrıs Haber

Zanlı “Kimse para vermedi, 4 gün aç kalınca polise gittim”

Voice Kıbrıs Haber

Tatar İİT Zirvesi’nde konuştu “Kıbrıs Türk Halkının maruz bırakıldığı İnsan Haklarını ihlallerine yönelik somut adımlar atmalıyız”

TAK

Büyükkonuk Eko Gün’deki etkinlikler iptal edildi

TAK