FeaturedKIBRIS

Özcafer DP’den istifasını açıkladı

Demokrat Parti Genel Sekreteri Afet Özcafer, partisindeki görevinden ve parti üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu.
Özcafer, basın toplantısı düzenleyerek istifa gerekçelerini açıkladı. Özcafer, Çalışma ve Güvenlik Bakanı Koral Çağman’ın görevinden ayrılmasının arından, bu görevin kendisine teklif edildiğini, DP Merkez Yönetim Kurulu’nun da Özcafer’e destek verdiğini ancak parti kararına rağmen Başbakan Ersan Saner tarafından onaylanmadığını anlattı.

“AFET ÖZCAFER İSMİNİ ISRARLA CUMHURBAŞKANINA SUNULMAMASI MANİDARDIR”
“Afet Özcafer isminin ısrarla Cumhurbaşkanı’na sunulmaması manidardır. DP MYK kararının gözardı edilerek , Koral Çağman’ın yeniden bakan olarak dönüşü daha da manidardır” diyen Özcafer, bakan olup olmamasının önemli olmadığını, önemli olanın partilerin ve bireylerin ilkeli duruşu olduğunu söyledi.
“Siyasette yaşanan her erozyon, siyasete vurulmuş önemli bir darbedir. Bu yaşananlarla sadece partimizin değil, siyasetin de darbe aldığını düşünmekteyim” diyen Özcafer, siyasetteki prensipli duruşundan ödün vermediğini ve vermeyeceğini söyledi.
Özcafer, tüm yaşananlar ışığında bulunduğu partide siyasete devam etmenin ahlaki anlayışına, prensiplerine ve dürüst siyasetine ters düştüğünü vurgulayarak “Partinin ileriye gideceği yönünde müspet inancım kalmamıştır. Bu nedenle Demokrat Parti’deki Genel Sekreterlik görevimden ve üyeliğinden istifa ettiğimi paylaşmak istiyorum” dedi.

Voice Kıbrıs Haber

 


Benzer Haberler

İMO İş Sağlığı ve Güvenliği Çalıştayı’nın sonucunu açıkladı

Voice Kıbrıs Haber

12. Mormenekṣe Enginar Festivali başladı

TAK

Metehan yolunu kullanacak sürücülerin dikkatine!

Voice Kıbrıs Haber

Küresel piyasalar önümüzdeki hafta BoE’nin faiz kararına odaklandı

Voice Kıbrıs Haber

“Kıbrıs Rum yönetimi AİHM kararlarına karşı çıkıyor… TMK’dan alınan paraları tanımıyor”

TAK

Holguin’in üçlü görüşme ayarlamaya çalışacak

TAK