DÜNYA

Oscar’lık taciz protestosu heykeli!


ABD’de yaşayan İngiliz sokak sanatçısı Plastic Jesus, Hollywood’da gündeme gelen taciz skandalını protesto etmek için dikkat çekici bir heykel yaptı. Sanatçı, Los Angeles’ta Oscar tören salonunun yakınındaki Ünlüler Kaldırımı’na, tacizle suçlanan yapımcı Harvey Weinstein’in heykelini dikti.

90. Oscar Ödül Töreni’ne saatler kaldı. 4 Mart’ı 5 Mart’a bağlayan gece düzenlenecek törende Hollywood’u sarsan taciz skandalına dair ne gibi protestolar gerçekleştirileceği merak konusuyken, İngiliz sokak sanatçısından çarpıcı bir protesto geldi. 

Oscar gecesi, taciz skandalının hedefinde yer alan yapımcı Harvey Weinstein’in olacağı düşünülürken, protesto amacıyla Weinstein’in heykeli tören salonuna yakın yere dikildi. 

Oscar ödüllerini belirleyen Amerikan Sinema Sanatları Akademisi üyeliğinden de çıkarılan Weinstein’in heykeli, Los Angeles’ta yaşayan sokak sanatçısı Plastic Jesus tarafından yapıldı. 

Ünlüler Kaldırımı yakınında yer alan altın rengi heykel, Weinstein’i bir sabahlıkla koltukta otururken canlandırıyor. 

Eserine “Casting Couch” (Oyuncu Seçim Koltuğu) adını veren Jesus, heykelin taciz ve tecavüzün Hollywood kültürünün bir parçası olduğunu, bu skandala dikkat çekmek istediğini belirtti. 

Weinstein, aralarında Angelina Jolie, Cara Delevingne gibi isimlerin yer aldığı 93 kadına taciz ve tecavüzle suçlanmıştı.



Benzer Haberler

Yolcu uçağı türbülansa girdi 1 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı

AA

UEFA Avrupa Ligi’nde kupa sahibini buluyor

Voice Kıbrıs Haber

İran Reisi’nin yasını tutuyor

NTV

Japonya’da 6 büyüklüğünde deprem

NTV

İsrail’den ilk açıklama: “Reisi’nin öldüğü kazayla bir ilgimiz yok”

Voice Kıbrıs Haber

Reisi’nin helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından hükümet acil toplandı

Voice Kıbrıs Haber