Spor

Ortaköy’ün gözü FIFA belgesinde

Yıllar sonra yenilenen ve sentetik zemine kavuşan Ortaköy futbol sahası FIFA’dan onay belgesi almak için dün sınavda idi.

FIFA TEMSİLCİLERİ GELDİ:

Ortaköy’ün yenilenen ve sentetik zemin serilen futbol sahası için FIFA Star2 Belgesi almak için dün testler yapıldı. FIFA’nın Türkiye’deki temsilcileri özel test aletleri ile dün Ortaköy Sahası’nda yaklaşık 6 saat devam eden denemeler yaptı

BAŞKAN VE KARA HAZIRDI:

Ortaköy sahasına FIFA Star2 Belgesi alınabilmesi için dün gerçekleşen testte Ortaköy Başkanı Mengü Kont ile Türkiye’deki Nurtex firmasının ülkemizdeki projelerini yürüten Turgay Kara da hazır bulundu. Sahada gerek duyulan alanlara ekstra organik granül serildi

Ahmet ÖZSOY

Başkentin en değerli bölgelerinden biri olan Ortaköy’ün futbol sahasının sentetik zemini için FIFA temsilcileri dün ülkemize geldi.

Yıllardır yenilenmesi için bekleyen ve bürokratik engeller nedeniyle atıl durumda kalan saha son 3 ayda adeta evrim geçirdi. Ortaköy Spor Kulübü ile Tüfekçi Limited arasında varılan mutabakat çerçevesinde yapılan yenileme çalışmaları en sonunda tamamlanma aşamasına ulaştı ve Ortaköy futbol takımı yıllardır giremediği kendi sahasına geçtiğimiz hafta kavuşmuş oldu.

Tüfekçi Limited’in Türkiye’deki Nurtex firması ile anlaşarak sahanın sentetik zeminini FIFA onaylı tamamlaması şartı koyması üzerine FIFA yetkilileri dün adamıza geldi.

Sahanın resmi açılışı henüz gerçekleşmezken, Ortaköy futbol takımı ilk resmi karşılaşmasını geçtiğimiz hafta sonu Alayköy ile yaptı ve mücadeleden 10-2’lik skorla galip ayrılmıştı.

Saha zemininin varılan mutabakat doğrultusunda uluslar arası standartta olması ve FIFA Star2 Belgesi alabilmesi için ülkemize gelen FIFA temsilcileri dün gün boyu sahada testler yaptı.

Ortaköy Kulüp Başkanı Mengü Kont ve Nurtex firmasının ülkemizdeki işlerini yürüten teknik direktörlerimizden mimar Turgay Kara’nın da hazır bulunduğu testler sabahın erken saatlerinde başladı ve akşama kadar devam etti.

Yaklaşık 6 saat sürdü

FIFA’nın saha zeminlerine testler uygulayan ve bunları kayıtlayarak FIFA merkeze ulaştıran Türkiye’deki temsiler saat 10.00’da başladıkları çalışmalarını öğleden sonra tamamladılar. Zemin düzgünlüğü, granül oranı, yumuşaklık ve top sekim ölçümü konusunda çeşitli testler uygulayan FIFA temsilcileri yaklaşık 6 saat süren çalışmalarında, gerekli gördükleri yerlere granül serdirttiler.

Ülkemizde ilk kez uygulanan organik granül ile sürekli nemli kalan saha zemininde, Hindistan cevizi kabuğundan üretilen özel kumlu granül bulunmakta.

Kaynak:Havadis


Benzer Haberler

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

Burhan Yetkili Anı Satranç Turnuvası’nda ödüller verildi

Voice Kıbrıs Haber

Derbide kazanan Fenerbahçe

NTV

Süper Lig’de sona doğru

BRT

Klasikler hazine arayacak

Voice Kıbrıs Haber

KKRKD Ralli Sprint Şampiyonası başlıyor

Voice Kıbrıs Haber