FeaturedKIBRIS

Onur Yürüyüşü yarın yapılıyor


Kuir Kıbrıs Derneği yürüyüş hakkında bilgi vererek “Cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim temelli her türlü ayrımcılığa karşı birlikte daha güçlü mücadele etmek için etkinliklerimize ve yürüyüşümüze herkesi davet ediyoruz” dedi.

17 Mayıs Homofobi, Bifobi ve Transfobi Karşıtlığı Günü dolayısıyla yapılacak Onur Yürüyüşü, bu yıl 18 Mayıs Cumartesi saat 17.00’de Dereboyu Suitex önünden başlayacak ve Lefkeliler Hanı’nda son bulacak.

Dernek’ten yapılan açıklama şu şekilde:

“İlk kez 2014 yılında Kuir Kıbrıs Derneğinin girişimiyle başlayan onur yürüyüşleri 2016 yılından bu yana 17 Mayıs Organizasyon Komitesi tarafından hep birlikte düzenleniyor ve her yıl daha da güçlenerek büyüyor. 17 Mayıs Homofobi, Bifobi ve Transfobi Karşıtlığı Günü’nü lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve intersekslerin (LGBTİ+) hak ve özgürlüklerine dikkat çekmek, birlikte çalışmanın ve mücadele etmenin önemini vurgulamak adına değerli buluyor; cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine yönelik fiziksel, psikolojik, ekonomik şiddete karşı eylem gününü çeşitli etkinliklerle her yıl kutluyoruz.

Konu hak ve özgürlüklere geldiği zaman “Toplum buna hazır değil” bahanesiyle karşılaştığımızda “Hazırık!” sloganıyla yürüdük. Heteroseksüel ilişkilerin normal sayılmasına ve hemcinslerimize olan aşkın görmezden gelinmesine isyan ederek “Sevmeyelim de Taşa mı Dönelim?” dedik. Geçtiğimiz yıl, her yıl büyüyüp renklenen mücadelemizi onurlandırmak için, “Ne Kavgam Bitti Ne Sevdam” diyerek sesimizi duyurduk.  Bu yıl ise “Açık ve Onurlu” sloganıyla iki hafta boyunca bir dizi etkinlik düzenliyoruz. Biz, burada olduğumuzu hatırlatmak için örgütleniyoruz.

Cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim üzerindeki baskının temelleri, savaşı ve şiddeti de yaratan erkek egemen sistemle aynı. Bu nedenle tüm mücadelelere LGBTİ+ mücadelesinin de dâhil olduğunu hatırlatıyoruz. Bizler, kimsenin açılmaya zorlanamayacağının bilinciyle, örgütlenerek görünür olduğumuz sürece sorunlarımızın da görünür olabileceğini savunuyoruz. Yasalar önünde haklarımızın tanınması için, iş yerlerinde ayrımcılığa karşı kamusal alana açılıyoruz, heteroseksist ikili cinsiyet baskısına karşı tüm renklerimiz ve çeşitliliğimizle “Buradayız!” diyoruz.

Ülkemizde hızla artan kadına yönelik şiddet olaylarına, yükselen yabancı düşmanlığına, cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim temelli yok sayma politikalarına karşı durmak için, kavgamızın sevdamızdan ayrı olmadığını tekrar hatırlatırken bir kez daha coğrafyamızın dört bir yanından siyasi parti, sivil toplum örgütleri ve bağımsız aktivistler olarak örgütleniyor ve mücadelemizi sokağa taşıyoruz.

Onur Yürüyüşü bu yıl 18 Mayıs Cumartesi saat 17.00’de Dereboyu Suitex önünden başlayacak ve Lefkeliler Hanı’nda son bulacak. Yürüyüşün hemen sonrası da müziklerle geç saatlere kadar eğlenip dans edeceğiz. Cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim temelli her türlü ayrımcılığa karşı birlikte daha güçlü mücadele etmek için etkinliklerimize ve yürüyüşümüze herkesi davet ediyoruz. “



Benzer Haberler

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

İş yerine ait yüklü miktardaki parayı çalıp kumar oynadı!

Voice Kıbrıs Haber

Çeler “Girdi maliyetlerini düşürmek, denetim yapmak, sürdürülebilir bir politika oluşturmak bu kadar zor mudur?”

Voice Kıbrıs Haber

Yolcu uçağı türbülansa girdi 1 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı

AA

Erhürman “Bir ay için aldığınız karar, hayvancıyı perişan edecek”

Voice Kıbrıs Haber

Suçla bağlantılı 2 kişi daha tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber