FeaturedKIBRIS

“Onlarca genci tutuklamak zorunda kalacaklar” (Videolu)

Askeri seferberliğe gitmeyi reddeden vicdani retçi Halil Karapaşaoğlu’nun Askeri Mahkeme’de yargılanması tamamlandı.

Yargıç Temay Sağer huzurunda görüşülen bugünkü dava sonucunda Karapaşaoğlu’na 2 bin TL para cezası verildi. Karapaşaoğlu 10 gün içinde cezayı ödemezse 20 gün hapis yatacak.  Karapaşaoğlu, para cezasını ödemeyeceğini açıkladı.

Mahkemenin sonuçlanmasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Karapaşaoğlu şunları kaydetti:

“Sevgili Dostlar…
Yargıç 10 gün içerisinde 2000tl para cezası odemediğim takdirde 20 gün hapis yatacagımın kararını almıştır. Mahkemeden önce bana yeni bir dava daha okundu. 4 davadan yargılanırken 5 davadan yargılanmaya başladım. Defalarca hem mahkemede hem de basına para cezasını odemeyeceğimi söyledim. 10 gün sonunda, mahkemeye bu para cezasını odemediğimden dolayı her an tutuklanabilirim. Sokakta yürürken de, evde otururken de polis tarafından alıkonulma tehdidiyle karşı karşıyayım.
Bugün Sevgili Ali Kismir ve Serkan Soyalan vicdani retlerini açıkladılar. Bu noktadan sonra açık bir şekilde bütün anti- militaristlere, savaş karşıtlarına vicdani retlerini açıklama çağrısında bulunuyoruz. Ya bu hak yasallaşacak ve biz özgürlüğümüze kavuşacağız ya da 10larca genç insanı tutuklamak zorunda kalacaklar.

4 Ocak Cuma günü saat 19.00 Basın-Sen binasında (Arabahmet) bu konuda bilgi almak ve ileriki süreci değerlendirmek için bütün barış severlere, anti-militaristlere çağrıda bulunuyoruz.”

Öte yandan Mahkeme sonrası yaptığı açıklamasının videosu ise aşağıdaki gibidir…

 

 


Benzer Haberler

Bir kaza daha… Motosiklet sürücüsü yaralandı!

TAK

Hristodulidis, Ursula von der Leyen’le birlikte Lübnan’a gitti

TAK

Ağır koku gelen evden 12 ton çöp çıktı

NTV

Nöbetçi eczaneler (2 Mayıs 2024)

Voice Kıbrıs Haber

Büyükkonuk – Kaplıca anayolundaki kazada 1 kişi hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber

Sertab Erener 21 yıl sonra Eurovision sahnesinde

NTV