FeaturedKIBRIS

“Onkoloji servisinde yaşanan olay hepimizin boğazını düğümledi”

Eski sağlık bakanlarından Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Filiz Besim, 71 yaşındaki Müslüm Toprak’ın Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Onkoloji Merkezi’nde kendi hayatına hastanede son vermesi ile ilgili olarak kişisel sosyal medya hesabından açıklama yaparak, yaşanan olayın herkesin boğazını düğümlediğini söyledi.

Besim’in açıklaması şu şekilde:

“Hasta Refakaçisi ve Hasta Bakıcılığı konusu İvedi olarak çözülmelidir..,
Geçen hafta hastanenin onkoloji servisinde yaşanan bir olay hepimizin boğazını düğümledi.
Onkoloji servisinde yatan bir hastanın intihar etmesi çok ama çok üzücüydü.
Bu olayda birçok faktörden bahsedilebilir. Hastanın psikolojisi, hastanenin güvenlik zaafiyeti ama en önemlisi hasta bakıcı ya da refakatçi problemidir. Hastanın yanında refakatçisi olduğu halde kimse görmeden beşinci kata çıkması aslında hasta refakatçileri konusunda ne kadar vahim durumda olduğumuzun net göstergesidir.
Bir türlü çözemediğimiz bu konu hastanelerde mafyalaşan, astronomik paralarla hem de hiç bir vergisi olmadan, hiç bir eğitimi olmayan insanlara hastalarımızı emanet etmemiz cinayettir demiştik. Üç dört hastaya birden bakmaya çalışan, hepsinden para alan ve üstüne üstlük hastanenin düzenini bozan bu insanlara göz yumulmasının sonuçları malesef geçen hafta yaşadığımız olaydır.
Bu olay sadece buzdağının görünen kısmıdır. Bu bakıcıların elinde mutsuz, acı çeken maddi manevi her gün ölen daha nice isimsiz hastalarımız ve haraca bağlanan çaresiz aileler vardır.
2019’da bu nedenle bu konuya ivedi çözümler bulmaya çalışmış bir sistem kurmuştuk. Elbette ki bu sistemin yasal eksiklikleri vardı. Ve tamamlanması gerekirdi.
Olması gereken bu ivedi konunun bir an önce sağlık bakanlığının kontrolünde çözülmesidir. Bu pahalılıkta insanların işlerini bırakıp hastanelerde yakınlarına refakat etmeleri çok zordur. Kaldı ki bu konu eğitimli kişiler tarafından yapılmalıdır.”


Benzer Haberler

Elektronik sigara kullanan gençler, kurşun ve uranyuma maruz kalıyor olabilir

Voice Kıbrıs Haber

Tatar “Güney Kıbrıs’ın AB üyeliği Kıbrıs adasındaki üçüncü darbedir”

TAK

Bugün yer yer sağanak yağmur bekleniyor!

Voice Kıbrıs Haber

Londra’da kılıçlı saldırgan dehşeti: 14 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti!

NTV

Döviz piyasalarında son durum

Voice Kıbrıs Haber

“Taşınmaz Mal Edinme ve Uzun Vadeli Kiralama (Yabancılar) (Değişiklik) Yasa Tasarısı” komitede…

TAK