FeaturedKIBRIS

“Öngörülen yapıyla sürdürülebilir bir ekonomik model oluşturulamaz”

CTP Milletvekili Salahi Şahiner de, istikrarlı olunması gereken bir dönemden geçilmesine rağmen bu istikrarın yakalanamadığını söyledi.

Hükümet programında Kıbrıs’taki çözüm sürecine ilişkin farklı bir görüşün ortaya konulduğunu belirten Şahiner, bu yapının boşa kürek çekmekten başka bir işe yaramayacağını ileri sürdü.

Bakanlıkların altındaki kurum ve kuruluşlar tüzüğünün hala Resmi Gazete’de yayımlanmamasını eleştiren Şahiner, yeni kaynak yaratma peşinde olunacağından bahsedildiğini ancak somut bir şey ortaya konulmadığını söyledi.

Meclisin yaz tatilinde çalıştırılacağının söylendiğini ancak Ekim ayında bir erken seçim olması halinde seçim yasaklarıyla bunun nasıl yapılacağını soran Şahiner, programda öngörülen yapıyla sürdürülebilir bir ekonomik modelin oluşturulamayacağını savundu.

Yatırım teşviklerinin yeniden gözden geçirileceğinden söz edilen bu hükümet programıyla turizm teşviklerine devam etmenin mümkün olup olmayacağını soran Şahiner, İstatistik Kurumu için yazılanların da hedeften oldukça uzak olacağına inanç belirtti.

Afet ve acil durum yönetimi hakkında yapılan açıklamaları da eleştiren Şahiner, bunun için bir fona ihtiyaç duyulduğunu ancak bunun yaratılmadığını kaydetti.

Hangi bölgede, hangi işletmelerin ayakta kalabileceğini belirleyecek bir yapıya ihtiyaç duyulduğuna işaret eden Şahiner, Kıb-Tek’te kabloyla elektrik konusunda atılacağı söylenen adımlar ve maliyetleri konusunda da değerlendirmelerde bulundu ve kabloyla elektrik getirmenin daha pahalıya gelebileceğini ifade etti.

TAK


Benzer Haberler

Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde olacak

Voice Kıbrıs Haber

Girne’deki bir evden 47 bin TL’lik hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

Süper Lig’de sona doğru

BRT

Uyuşturucuyu iç çamaşırına ve çoraba sakladılar

Voice Kıbrıs Haber

‘Herse ve Lokma Günü’ etkinliği yoğun katılım ile tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Rum liderliğinin basına yalan ve yanlış haber düzenlettiği aşikardır”

TAK