FeaturedKIBRISVOI Özel Haber

‘Önemli olan sokağa inip mücadele etmek’

Tünay MERTEKCİ

25 Temmuz’da yapılan genel kurulla Cumhuriyetçi Türk Partisi Gençlik Örgütü başkanlığına getirilen Doğukan Akdeniz yeni dönemdeki hedeflerini anlattı.

Göreve gelir gelmez çalışmalarına yoğun bir şekilde başladıklarını söyleyen Akdeniz, Ağustos ayı sonunda 3 günlük 2 toplumlu kamp organize ettiklerini ifade etti.

Önemli olanın sokağa inip mücadele etmek olduğuna dikkat çeken Akdeniz, ülkemizdeki eğitim, işsizlik, ekonomik sıkıntılar ve çevre sorunlarıyla ilgili de çalışmalar başlattıklarını kaydetti.

Akdeniz: Ana hedefimiz ‘genç işsizlik’

Cumhuriyetçi Türk Partisi Gençlik Örgütü Başkanı Doğukan Akdeniz 25 Temmuz’da yapılan genel kurulla görevi devraldı. Ana hedeflerinin ülkemizdeki genç işsizlik konusunda çalışmalar yapmak olduğunu söyleyen Akdeniz, ekonomik sıkıntılarla ilgili çalışma yapacaklarını belirtti.

Gençler olarak bu konudan uzak durmak gibi bir durumun söz konusu olamayacağını vurgulayan Akdeniz, “Yani büyükler yapsın bu işi gençler uzak dursun gibi bir durum asla olamaz” dedi.

Ana çalışmalarının genç işsizlik, ekonomik sıkıntılar, gençler için eğitim üzerine olacağını kaydeden Akdeniz, eğitim alanına ne gibi şeyler kazandırabilecekleri konusunda kafa yorduklarını belirtti.

Tabii ki Kıbrıs sorunuyla ilgili daha sıkı iletişimlere gireceklerini söyleyen Akdeniz, “Daha çok iç içe olabilmek için etkinliklerimiz ve çalışmalarımız olacak. Bu, federal çözüm yolunda yolumuza devam edebilmek açısından çok önemlidir” diye konuştu.

3 günlük 2 toplumlu kamp

30-31 Ağustos ve 1 Eylül’de 3 günlük kamplarını gerçekleştireceklerini söyleyen Akdeniz, yönetim kurulu kurulur kurulmaz kampın çalışmalarına başladıklarını ifade etti.

Kamptaki eğitimlerin ayarlandığını kaydeden Akdeniz, Kıbrıs’ın güneyinden AKEL partisinin gençlik örgütü EDON’un da katılımıyla kamplarını gerçekleştireceklerini söyledi.

Kıbrıslı Rum yoldaşlarıyla bundan sonraki ilişkilerini de daha çok sıklaşarak devam edeceklerini vurgulayan Akdeniz, ileriki süreç için planlarının olduğunu belirtti.

Kamptan bir ay sonra muhtemelen başka etkinlikler de ayarlayabilecek durumda olduklarına dikkat çeken Akdeniz, “EDON ile ilişkilerimiz devam edecek” dedi.

“Kamptan sonra ilk etkinlik çevreyle ilgili olacak”

CTP Gençlik yönetiminin yeni kurulduğunu söyleyen Akdeniz, yeni gelen arkadaşlarının olduğunu belirtti ve ilk olarak kaynaşma etkinlikleri yapacaklarını kaydetti.

Ondan sonraki süreçte eğitimlerine ve etkinliklerine devam edeceklerini ifade eden Akdeniz, ilk planları arasında iletişim etkinliği olacağını belirtti.

Farklı farklı konulara da yöneleceklerini dile getiren Akdeniz, “Çevreyle ilgili sıkıntılar vardır. Çevreyi gündeme almamız gerekiyor diye düşünüyoruz CTP Gençlik olarak. Tabii işçilerin yaşadığı sıkıntılara da yöneleceğiz. Birçok planımız var bunlarla alakalı. Arkadaşlarımız ekonomik çalışmalara başladı. Kamptan sonra ilk etkinliğimiz çevreyle ilgili bir şey olacak” diye konuştu.

“Umut salgılamaya devam edeceğiz”

Ülkemizde gençlerin yaşadığı en büyük sorunlardan birinin işsizlik olduğuna değinen Akdeniz, Kıbrıs konusunun da gençlerin önünü tıkayan bir sorun olarak ortada durduğunu belirtti.

Gençlerin gelecekle ilgili emin olmadığını kaydeden Akdeniz, “Biz gençler olarak politika üretmeye çalışıyoruz ki mobilize olacak hedeflerimiz olsun” şeklinde konuştu.

Çalışmalara başladıklarını ifade eden Akdeniz, “Umarım güzel politikalarla daha bağlayıcı bir umut salgılamaya devam edeceğiz gençlere” dedi.

“Barış denilen şey insanın içinde olur”

Artık masa başında olacak bürokratik toplantılar değil, daha çok insan içine inecek interaktif iletişimleri artıracak daha sıcak-samimi ortamlarda bulunacak bir iletişim tarzları istediklerini vurgulayan Akdeniz, bunlar için çalışmalarını devam ettireceklerini kaydetti.

“Barış dediğimiz şey insanın içinde olduktan sonra yavaş yavaş ilerler” şeklinde konuşan Akdeniz, “Umarım ki bu şekilde iletişimle bunu başararak hem güneydeki yoldaşlarımızla ilerleyen zamanlarda masaya oturulduğunda o sıcak kanlılıkla etkileşimler devam eder” dedi.

“Umudunuzu devam ettirin ki mücadele devam etsin”

Ülkemizdeki gençlere çağrıda bulunan Akdeniz, “Umudumuzu devam ettirelim” dedi.

Umudun devam ettiği takdirde mücadelenin de devam edeceğini belirten Akdeniz, “Yani ben yapmayım zaten birileri yapar veya ben kaçayım, kurtulayım bakış açısından kurtulup sokağa inip bir şeyler için mücadele etmektir önemli olan” dedi.

Kendilerinin bunun öncüsü olacaklarını belirten Akdeniz, “Biz artık gençler olarak masa başında değil gençler olarak sokaklarda olma hedefinde olan bir örgütüz ve bunun her zaman çalışmasını yapacağız” şeklinde konuştu.

“Harekete geçelim, her zaman sokakta bulunalım”

CTP Gençlik Örgütü’nün bu dönemde ve bundan sonraki dönemde her zaman sokakta görüneceğini söyleyen Akdeniz, her zaman insanlarla iletişim içinde olacağını dile getirdi.

“Bu sokakta görünmekle birlikte bir umut yaratma durumunu oluşturacağız” diyen Akdeniz, gençlere ‘harekete geçelim, her zaman sokakta bulunalım, çalışmalar yapalım’ çağrısında bulundu.

Birilerinin gençler adına planlar, programlar yapmasına izin verilmemesi gerektiğini ifade eden Akdeniz, ‘Gençler için gençler politikalarını üretsin başkalarına bırakmayalım’ dedi.

Voice Of The Island – 2019


Benzer Haberler

Hala Sultan Futsal Takımı Türkiye finallerinde

TAK

Gardiyanoğlu “1 Mayıs’ta çalışan emekçiye normal günün iki katını ödemek yasal zorunluluktur”

TAK

Cinsel istismar zanlısına 2 yıl 6 ay hapis!

Voice Kıbrıs Haber

Türkiye’de Yargıtay Başkanı 27. tur seçiminde de belirlenemedi

AA

El-Sen’den Kıb-Tek anketi… Araştırmaya katılanların yüzde 78’i ihalesiz yakıt alımına karşı

TAK

15 Temmuz darbesi okul genelgesinden çıkarıldı

TAK