FeaturedKIBRIS

Öncelik bozuk yolların tamirinde

Başbakan Ersin Tatar, İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi.

Başbakan konuşmasında, TC ile KKTC arasında 2019 yılı için kısa dönemli bir işbirliği protokolü imzalandığını belirterek yılın bol yağışlı geçmesi sebebiyle bir çok yolun zarar gördüğünü, bu yüzden önceliğin bozuk yollara verileceğini açıkladı. “Biz ekim ayı sonuna kadar ekonomik atılım yapabileceğimiz programı hazırlayacak ve sunacağız.” diyen Tatar esas ekonomik atılımların olacağı yılın 2020 yılı olacağını vurguladı.

Tatar, paranın yıl sonuna kadar KKTC’ye geleceğini ve bu paranın bir takım harcamalar ve yatırımlar için kullanılacağını aktararak TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a teşekkür etti.

TC’den 750 milyon TL

Girne-Değirmenlik yolu, Güzelyurt ve Lefkoşa çevre yolu gibi yollara öncelik verileceğini belirten Tatar, Türkiye’den 750 milyon TL hibe verileceğini açıkladı. “Her şey güzel olacak” diyen Tatar bu miktarın performansa dayalı değil yıl sonuna kadar aktarılacağını belirtti. Ankara’da çeşitli yerlerden onay alındıktan sonra en kısa zamanda ilk dilimin geleceğini düşündüğünü söyleyen Tatar “Çünkü bizim de ihtiyaçlarımız var” dedi.

(Voice of the Island 2019)

 

 


Benzer Haberler

Altın fiyatları hareketlendi!

NTV

Türkiye Ticaret Bakanlığı, İsrail’le ticaretin tamamen durdurulduğunu duyurdu

AA

Ürün fiyatları tarladan market rafına gelene kadar 3 kat artıyor

TAK

Uluslararası Film Festivali’nin jüri üyeleri belli oldu

TAK

Askeri bölgeyi ihlal edip güneyden uyuşturucu aldı!

Voice Kıbrıs Haber

Piyasaların merakla beklediği veri açıklandı

AA