CoronavirüsFeatured

“Önce 1 veya 2 uçak gelecek, sonra duruma göre hareket edilecek”

Ulusal Birlik Partisi Parti Meclisi, bugün üç ay aradan sonra Lefkoşa’daki Elysum Park’ta koronavirüs mücadelesine uygun şartlarda toplandı.

Toplantının başlangıcında UBP Genel Başkanı, Başbakan Ersin Tatar bir konuşma yaptı.

Normalleşmenin yavaş olacağını, önce 1 veya 2 uçak geleceğini sonra duruma göre hareket edileceğini kaydeden Tatar, “Umuyoruz ki önümüzdeki birkaç ay içerisinde bulaştırıcılığı azalır. Her şeyden önemlisi sağlığımızdır, huzur ve güvenimizdir” diye konuştu.

“KKTC’NİN SESİNİ DUYURMADA VESİLE”

Koronavirüs döneminin KKTC’nin sesinin doğru şekilde duyurulması için bir vesile de olduğuna işaret eden Tatar, “Çeşitli sivil toplum örgütlerinde KKTC’nin başarısından bahsedilmiştir” ifadesini kullandı.

KKTC için artılar olduğunu kaydeden Tatar, “Bu süreçteki başarının birçok yabancının KKTC’ye gelmesi için zemin oluşturduğunu düşünüyorum” dedi.

EKONOMİK BOYUT

UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ersin Tatar, konunun ekonomik boyutu da bulunduğunu ama alınan doğru tedbirler ve yapılan çalışmalarla bu sıkıntıların önünü aldıklarını vurguladı.

Koronavirüs salgını sürecinde ciddi fedakarlıklar yapıldığını belirten Tatar, “Yapılan temaslar neticesinde 2019’da imzalanan 750 milyon TL’lik hibe anlaşmasının ardından, 2.3 milyarlık bir anlaşma daha imzalandı. Bu ekonomimize güven verdi. Bundan sonra da alacağımız önelemler sayesinde ekonomik faaliyetlerin önü açılacak. KKTC’nin o aşamaya kısa bir süre sonra geleceğine inanıyorum” dedi.

“Bu işin fevkalade büyük bir krize vesile olacağı gibi konuşmalar yapıldı ama ben kesinlikle buna katılmadığımı, bunu aşabilecek kapasitede olduğumuzu ve TC’nin de bize destek olacağını ifade ettim” diyen Tatar, doğru yönlendirmeler ve doğru adımlarla ülkeyi bugünkü noktaya getirdiklerini söyledi.

TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın, TC’nin her vesile ile KKTC’nin arkasında olacağını ve destek vereceğini ifade ettiğini hatırlatan Tatar, Oktay’ın KKTC’nin bir cazibe merkezi olabileceğini ve bu çerçevede KKTC’deki çalışmalara desteğin süreceğini belirttiğine işaret etti.

Maraş meselesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğine de değinen Tatar, TC’nin de bu konuda desteği olduğunu, Maraş’ın açılmasıyla sektörlerin güçleneceğini ifade etti.

(TAK)


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK

Bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Mağusa’daki altı plaj 15 Mayıs itibarıyla hizmet vermeye başlıyor

TAK