FeaturedKIBRIS

Olayda şüpheli iki isim var

Geçitkale’de 2015 yılının Aralık ayında, elektrik direğine çarpan TIR kapısı ile araç arasına sıkışarak can veren Arif Ummak ile ilgili ‘adli ölüm tahkikatı’ davasının sonuna gelindi.

Arif Ummak’ın ailesini temsil eden Avukat Öncel Polili’nin mahkemedeki savunması:

“Haklar, devlet ve birey arasındadır. Yaşam hakkı, devletin görevi yalnızca bireyleri öldürmeme değil, ölüm olduktan sonra etkin soruşturma yükümlülüğü vardır. Biz, delillerin tam olarak toplanmadığı ve etkin bir soruşturma yapılmadığı inancındayız.

Olay yerinden ne ayak ne de parmak izi alındı. İbrahim Çelebiaziz aracı direğin çok yakınına park ettiğini teslim eder, ancak bu yakınlıkla ilgili polisin araştırması yoktur. Kapı direğe çarparsa, bu yakınlık ölüm şiddetini doğurur mu? Bilinmez. Aracın çalışmasıyla ilgili alanında uzman Ayer Yarkıner şahadetinde, el freni çekik, vites içerisinde olan bir kamyonun hareket etmesinin imkansız olduğunu söyledi. Bilimsel açıklamada bulunan Ayer Nevzat Efendi, el freni çekili olduğunda ve kontak anahtarı çevrildiğinde kamyon kafasında 5-10 santimlik oynama olduğunu ancak tekerleklerin dönmediğini ifade etmiştir. Tüm bu ifadelerin olmasına karşın, tahkikat memuru, kamyonun ilerleyerek sıkıştırdığı sonucuna vardı. Ancak, bunun tespitini yapmadı. Dahası asfalttaki tekerlek iziyle ilgili bir çalışma da yok. En kötü senaryoyu düşünecek olursak dahi, tahkikat memuru, kamyonun kaç santim atılıp, Arif’i sıkıştırdığı tespiti yapılmadı. Kamyonun havalarının ne kadar zamanda boşaltıldığı hususu da açık değildir. Kısacası, polisin söyledikleri mantığa sığmaz. Arif, sıkışıp ölmüşse, kamyondaki birine yardım için gitmiş ve sıkışmıştır. Tahkikat memuru, olayı bilinçli eksik bıraktı. Olayı kapatma çabası içine girdi. Olayda şüpheli iki isim var. Mahkemeden yetkilerini kullanmasını talep ediyoruz.”

Tamamı için tıklayın

Kaynak: KIBRIS GAZETESİ


Benzer Haberler

Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi açık artırma usulüyle satış yapacak

TAK

Çalışma nedeniyle bazı bölgelerde su kesintisi olacak!

TAK

Altın fiyatları hareketlendi!

NTV

Türkiye Ticaret Bakanlığı, İsrail’le ticaretin tamamen durdurulduğunu duyurdu

AA

Ürün fiyatları tarladan market rafına gelene kadar 3 kat artıyor

TAK

Uluslararası Film Festivali’nin jüri üyeleri belli oldu

TAK