DÜNYA

Okula gitmek için her sabah 800 Metre tırmanıyorlar

Çin’in dağlık bölgesindeki bir köyde yaşayan çocuklar, her gün okula gidebilmek için oldukça tehlikeli bir yoldan geçip, 800 metrelik bir dağı tırmanarak aşmak zorundalar.

Çin’in güneybatısındaki izole bir köyde yaşayan çocuklar, okula gitmek için her gün oldukça tehlikeli bir yolculuğa çıkıyor. Okula ulaşabilmek için aşmaları gereken bir dağ var ve bunu yapmak için oldukça dik, yüzlerce basamaklı bir merdiveni tırmanmak zorundalar.

Bir buçuk saat tırmanıyorlar

Sichuan eyaletindeki Atuler köyünde yaşayan çocuklar her sabah 800 metre yüksekliğindeki dağı aşıyorlar. Oldukça tehlikeli olan bu korkunç yolculuk yaklaşık 90 dakika sürüyor.

8 kişi ölmüş

Oldukça tehlikeli olan bu yolda, en ufak dikkatsizlik çocukları ölüme götürebilir. Herhangi bir kaza geçirdiğiniz anda kendinizi uçurumun dibinde bulma ihtimaliniz çok yüksek. 72 ailenin yaşadığı köyde, arazi dağlık olduğu için okul inşa etmek için yeterli alan olmadığını söyleniyor. Köylüler, şimdiye kadar 8 kişinin bu yolu aşarken hayatını kaybettiğini, pek çok kişinin de yaralandığını söylüyor.

Şok olmuş

Tırmanış için kullanılan merdivenin basamakları ahşap ve birinin çürüdüğü fark edildiğinde hemen yenisiyle değiştiriliyor. Çocukları fotoğraflayan Chen Jie, gördüğü sahneden şok olduğunu ve bu fotoğrafların köyün acı kaderini değiştirmesine yardımcı olmasını umduğunu ifade ediyor.

“Nasıl mümkün olabilir”

Atuler Köyü sakinleri günde 1 dolardan az kazanarak yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Fotoğrafçı Chen köylüler için, “Çok fakirler. Çevrelerindeki çıplak duvarlardan başka bir şeyleri yok. Her evde iki ya da üç yatak görebiliyorsunuz ancak hiç mobilya yok” diyor ve ekliyor: “Modern dünyada bunun gibi bir şey nasıl mümkün olabilir?”


Benzer Haberler

İsveç’te Eurovision geniş güvelik önlemleri altında başladı

TRT

Netanyahu “Refah saldırısı İsrailli esirlerin getirilmesi için düzenlendi”

TRT

Ölü amcasını bankaya götüren kadın “Öldüğünü fark etmedim”

NTV

İsrail’den Refah’a kara saldırısı: Gazze dünyaya kapandı

NTV

Tayland’da rekor sıcaklık: 38 kişi öldü

NTV

Zelenski’ye suikast girişimi

NTV