FeaturedKIBRIS

Öğretmenlerin aldığı yardımlar mercek altında!

Dipkarpaz’daki okullarda görev yapan Kıbrıslı Rum öğretmenlerin aldıkları yardımların, dün kapalı kapılar ardında gerçekleştirilen Güney Kıbrıs Eğitim Komitesinde gündem olduğu belirtildi.

Dipkarpaz okullarındaki öğretmenlerin okullarını değiştirmek istemediklerini, çünkü daha yüksek puan ve terfi hakkı aldıklarını yazan Fileleftheros gazetesi, öğretmenlerin harcırah da aldıklarını, bazılarının haftada bir gün az çalıştıklarını belirtti.

Bunun sonucunda Güney Kıbrıs Eğitim Bakanlığının, öğretmenlerin aldıkları yardımlarda kısıtlamaya gidilmesi için öneri hazırlamakta olduğunu kaydeden gazete, dün gerçekleştirilen toplantıda, öğretmenlerden bazılarının, yasada öngörülenden çok daha uzun süre oldukları pozisyonda kaldıklarının belirtildiğini yazdı.

Aldıkları yardım ve kolaylıklardan ötürü, bazılarının 6 yıl yerine 12 yıla kadar çalıştıklarını kaydeden gazete, bunlardan bazılarının maaşlarına ek olarak 512 Euro’ya kadar varan harcırah aldıklarını, öte yandan Kuzey Kıbrıs’ta görev yapanların, daha fazla puana sahip olduklarını, dolayısıyla daha kolay terfi aldıklarını ifade etti.

Dipkarpaz’da görev yapan ve daimi olarak Güney Kıbrıs’ta ikamet eden orta öğretimdeki öğretmenlerin ise, haftada bir gün az çalıştıklarını yazan gazete, bu öğretmenlere işlerini ve yükümlülüklerin halletmeleri için bir çalışma günü izin verildiğini ifade etti.

Bu arada gazete, Dipkarpaz’daki Kıbrıslı Rum eğitimcilerin birçoğunun, her eğitim yılının başlangıcında, yerlerinde kalmalarını garanti etmek için, Kuzey Kıbrıs makamlarıyla “çıkar birliği yaptıkları” iddiasında da bulundu.


Benzer Haberler

Ersin Tatar bugün KKTC’den ayrılarak Gambiya’ya gidiyor

Voice Kıbrıs Haber

278 sürücü süratli araç kullanmaktan rapor edildi

Voice Kıbrıs Haber

Park halindeki 2 araç alev aldı

Voice Kıbrıs Haber

Lapta’da uyuşturucu: 1 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

3 metre yükseklikten kayalıklara düşen şahıs yaralandı

Voice Kıbrıs Haber

Alkollü sürücü park halindeki araca çarptı

Voice Kıbrıs Haber