FeaturedKIBRIS

Öğretmenlere Yönelik Yaşam Becerileri Programı eğitimi tamamlandı

Ülkemizin bağımsız ve bireysel Lions dernekleri olarak hizmet veren Mağusa Mesarya ve Nicosia New Generation Lions Kulüpleri’nin girişimleri ile lisansı Uluslararası Lions Kulüpleri Vakfı – LCIF’e ait olan ve öğretmenlere yönelik SDÖ ve Düşünme Becerilerini Geliştiren Eğitim Programı kabul gören Lions Quest Eğitimi, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın denetiminde tamamlandı.

2002 yılında Uluslararası Lions Kulüpleri Vakfı (LCIF) patent haklarını satın alarak toplumsal sorumluluk projesi olarak yaygınlaştırmaya başladığı Lions Quest, bugün dünyanın 107 ülkesinde, 48 dilde Lions kulüplerin desteği ile uygulanmaktadır.

Kıbrıs adasında Lions Quest ne durumda?

Kuzey Kıbrıs’ta daha önceleri Lions Quest – Yaşam Becerileri Programı’nın uygunlanması için girişimlerde bulunulsa da, Kıbrıs’ta devam eden siyasi problemler sebebiyle, Birleşmiş Milletler’de bir devlet gibi ofisi bulunan Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği’nin adadaki mevcut siyasi şartlara referans vererek başvurulara olumlu yaklaşmaması sonucu, öğretmenlere yönelik Yaşam Becerileri Programı’nın başlaması mümkün olmamıştı.

Öte yandan, Kıbrıs adasında 117-B olarak bilinen Kıbrıs (Rum Kesimi) Lions Yönetim Çevresi ise uzun yıllardır Lions Quest programını dört aşama da; okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğretmenlerine yönelik eğitimlerle başarılı bir şekilde uygulamaktadır. Özellikle, 1996 yılında Cyprus Lions Quest Foundation – Kıbrıs Lions Quest Vakfı’nın kurulmasıyla aktif olarak çalışılan Lions Quest Yaşam Becerileri Programı, Kıbrıs Rum Eğitim Bakanlığı’nın tam desteğini almış durumda.

KKTC’nin Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği’nce undistricted (bir yere ait olmayan) bölge yapısı sebebiyle, LCIF, Kuzey Kıbrıs’ta faaliyet gösteren Lions derneklerinin Lions Quest konusunda Kıbrıs Rum Kesimi ile çalışmalarını şart koşmaktaydı. Mağusa Mesarya Lions üyesi ve Nicosia New Generation Rehber Lion’u Fikret Şendil’in girişimleri ile Kıbrıs adasındaki mevcut siyasi sorunlara BM kararlarına referans verilerek hazırlanan başvuru mektubunda, Kıbrıs’ın her iki tarafındaki eğitim sisteminin farklılıkları anlatılarak, Kıbrıs Türk Toplumu’nun Yaşam Becerileri Eğitim Programı’nı aynı dili konuştuğumuz ve benzer eğitim sistemine sahip olduğumuz MD -118 Türkiye ile yapılması için izin talep etti. Lions merkez ofisi ile başarılı bir şekilde yürütülen yazışmalar sonunda ülkemizdeki bağımsız Lions kulüpleri Mağusa Mesarya ve Nicosia New Generation, gerekli tüm izinleri alarak programı başlatmaya hak kazandı.

Bağımsız Lions kulüpleri Mağusa Mesarya ve Nicosia New Generation ise Türkiye’de Lions Quest’in patent haklarına sahip olan TLV – Türk Lions Vakfı ile çalışma şansı elde ederek, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı portalında kayıt yapan okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğretmenleri ile sanal ortamda iki gün süren tüm eğitimleri altı grupla tamamladı. Yaşam Becerileri Programı Eğitimi’ne KKTC’den 300’e yakın öğretmen katıldı.

Mağusa Mesarya Lions Kulübü’nden Kurucu Başkan İnanç Genç ve mevcut dönem Başkanı Fetine Avcı ile Nicosia New Generation Lions Kulübü Başkanı Anıl Meryem Altuğ Bilir, kulüpler adına yaptıkları açıklamada, programın başarılı bir şekilde tamamlanması için bürokratik süreçlere destek veren kulüp üyelerine, 118-R LQ Koordinatörü Serpil Güleçyüz’e, MD 118 LQ Koordinaörü PDG Şima Sunder’e, Türk Lions Vakfı’na, MD 118 Konseyine ve KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na teşekkür ettiler.


Benzer Haberler

YDP Kurultayı’nda oylama yapılıyor… Sandıklar 20.00’de kapanacak

TAK

Hristodulidis “Türkiye’nin artık iki devleti değil egemen eşitliği desteklediği söylentileri doğru değil”

TAK

Von Der Leyen “Bütün AB Kıbrıs sorununda Güney Kıbrıs’ın tarafında”

TAK

Creditwest Bank 30. yılında ilkokul çocuklarına yönelik resim yarışması düzenliyor

Voice Kıbrıs Haber

Birçok bölgede 5 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Türkiye ve Yunanistan sınır kapıları arasındaki yeni köprünün inşasına bu yıl başlanacak

AA