FeaturedKIBRIS

“Öğrencisine bin 700 TL burs veren devlet, iki bin 225 TL karantina ücreti istiyor”

TDP Gençlik Örgütü, Covid-19 tedbirleri çerçevesinde, girişlerde uygulanacak karantina ücretlerinin özellikle yurt dışında eğitim gören öğrencilerden de talep edilecek olmasına tepki gösterdi, imza kampanyası başlattı.
TDP Gençlik Örgütü sosyal medyadan yaptığı paylaşım şu şekilde:
“KKTC vatandaşları, özellikle yurt dışında eğitim gören öğrencilerimizin karantina ücretlerinin kendileri tarafından karşılanması kararını TDP Gençlik Örgütü olarak kabul etmemiz mümkün değildir!
Birleşik Krallık ve diğer üçüncü dünya ülkelerinde eğitim gören ve Noel dönemi okulların kapanmasıyla ülkelerine dönecek öğrenci arkadaşlarımız dövizin durumu ve pandemi koşulları dikkate alındığında bu karar altında ezilmişlerdir. Dileriz ve umarız ki, bu hatadan dönülsün; bunun için TDP Gençlik Örgütü her türlü işbirliğine açıktır
ve mücadeleyi büyütmekte kararlıdır.
Daha önce otel ve casinolara sağlanan imtiyazlar dikkate alındığında devletin kendi çocuklarına bu konuda yanıt vermesi zaruridir!
Öncelikle belirtmek isteriz ki; yeni koronavirüs salgınında dünyanın ikinci ve hatta üçüncü dalga ile boğuştuğu, günlük vaka sayılarının komşumuz Güney Kıbrıs’ta 369’lara, en yakın ilişki içerisinde bulunduğumuz Türkiye’de ise 31,869’lara ulaştığı bir dönemde Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin 27 Kasım 2020 tarihli karar dizisinde ülkemize girişlerde tek kategori kapsamında herkesin 7 gün karantina uygulamasına tabi olmasını memnuniyetle karşılıyoruz.
Halk sağlığı uzmanlarının ve sağlık örgütlerinin günlerdir yaptıkları çağrılara binaen Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı imzasıyla yayınlanan 5 Aralık 2020 tarihli karar dizisinde 3 gün ve daha kısa süreli karantinasız giriş uygulamasının 14 gün süreyle askıya alınması kararını da yerinde buluyoruz.
Ayrıca Birleşik Krallık Kıbrıslı Türk Öğrenci Federasyonu’nun başlattığı mücadeleyi selamlar, çağrılarına bir kere daha dikkat çekmek isteriz:
Üçüncü ülkede okuyup ülkesine dönme planı yapan öğrencilerin aşağıdaki linki tıklayarak doldurmaları veri toplanmasına ve talebin daha yüksek sesle savunulmasına katkı sunacaktır.
Voice of the Island/SM

Benzer Haberler

Döviz piyasaları düşüşte

Voice Kıbrıs Haber

“Korolar Mağusa’da tınlıyor” şöleni cuma akşamı yapılıyor

TAK

Tatar “Egemenliğimiz kabul edilmeden Kıbrıs konusunda görüşme yapmayacağız”

TAK

Engelliler, Engelliler Haftası etkinliklerini siyah çelenkle başlatıyor

TAK

Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği Başkanı Barlasoğlu oldu

TAK

Creditwest Bank 30 yaşında

Voice Kıbrıs Haber