FeaturedKIBRIS

“Öğrencilerin ayrımcılığa uğramadan eğitime erişme hakkının sağlanması gerek”

Kuir Kıbrıs Derneği, Kıbrıslı Gençler Toplumda Öne Çıkıyor Platformu ile Yerel Buluşma gerçekleştirdi.

(Lefkoşa, 25.06.2021) Avrupa Birliği tarafından Kıbrıslı Sivil Toplum İş Başında VI Hibe Programı kapsamında finanse edilen ve Kuir Kıbrıs Derneği tarafından yürütülen “Renklerin Çeşitliliği” Projesi yerel örgütlenmelerin artırılmasına yönelik proje kapsamında dördüncü yerel buluşmasını Kıbrıslı Gençler Toplumda Öne Çıkıyor Platformu 22 Haziran Salı günü ile gerçekleştirdi.

Lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks ve dahası (LGBTİ+) tüm renklerin birlikte var olabildiği bir Kıbrıs için Kuir Kıbrıs Derneği bu kez Kıbrıslı Gençler Toplumda Öne Çıkıyor Platformu ile buluştu. 

LGBTİ+ mücadelesinin her alanda sürdürülebilmesi, adanın çeşitli yerlerinde yaşanan ayrımcılık ve ötekileştirmenin son bulması için düzenlenen yerel buluşmada ilk olarak Kuir Kıbrıs hakkında kısa bir sunum gerçekleştirildi. Hemen ardından Kıbrıslı Gençler Toplumda Öne Çıkıyor Platformu’nun yeni kurulan LGBTİ+  komitesi tanıtımı gerçekleşti. Tanışma sonrası gençlerin okullarda ve çevrelerinde karşılaştıkları sorunlara ve bu sorunların nasıl çözülebileceğine dair sohbet edildi. Son olarak iki örgütün kesişen noktalarına, nasıl kaynaşabileceklerine ve nasıl işbirlikleri içerisine girebileceği tartışıldı. 

Kuir Kıbrıs Derneği adına bu buluşmada yer alan Erman Dolmacı, verimli geçen bu sohbet için katılan herkese teşekkür ettiğini ve okullarda yaşanan ayrımcılık, ötekileştirme ve zorbalığın son bulması için başta okul yönetimi olamak üzere tüm eğitim sistemi çalışanlarının sorumlu olduğunu hatırlatarak her öğrencinin ayrımcılığa uğramadan eğitime erişme hakkının sağlanması gerektiğini belirtti. 

Voice Kıbrıs Haber

ötekileştirme ve zorbalığın son bulması için 


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK

Bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Mağusa’daki altı plaj 15 Mayıs itibarıyla hizmet vermeye başlıyor

TAK