CoronavirüsFeatured

“Öğrencile, başarısız oldukları derslere bakılmaksızın bir üst sınıfa geçecek”

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu Türk Ajansı Kıbrıs (T.A.K) muhabirinin sorularını yanıtladı.

Sınıf  geçmeler ve mezuniyetin bu yıl nasıl olacağıyla ilgili bilgiler veren Çavuşoğlu,  Bakanlar Kurulu’nda görüşerek pandemi dönemine ilişkin yeni tüzüğü açıkladıklarını kaydetti.  Tüzük uyarınca  ortaöğretimde öğrencilerin ilk dönem karne notlarının ikinci dönem karne notu olarak değerlendirileceğini anlatan Çavuşoğlu,  ayrıca  bu yıla özel olarak, yıllık başarı notu 5.00 olan tüm öğrencilerin, başarısız oldukları derslere bakılmaksızın bir üst sınıfa geçmelerine imkan verildiğini söyledi.

Çavuşoğlu şu bilgileri verdi:

“6’ncı, 7’nci ve 8’inci sınıf yıllık başarı notu 5.00 ve üzeri olan öğrencilerin  mezun edileceğini ifade eden Çavuşoğlu, aynı şekilde 9’uncu, 10’uncu, 11’inci ve 12’nci sınıf yıllık başarı notu ortalaması 5.00 ve üzerinde olan 12’nci sınıf öğrencileri de mezun olacak. Bu kriterleri yeterli olmayan öğrenciler ise 8’inci ve 12’nci sınıf öğrencilerine sınava girme hakkı verilecek. 6’ncı, 7’nci, 9’uncu, 10’uncu ve 11’inci sınıf öğrencilerimiz ise 5.00 kriterini yerine getiremeyenler başarısız oldukları derslerden sorumlu olarak bir üst sınıfa geçeceklerdir. Bu sorumlulukla ilgili olarak önümüzdeki yıldan itibaren devam eden derslerde başarılı olan öğrencilerimizin sorumlulukları kalkacaktır. Başarılı olamayanlar ise akademik takvimde belirtilen dönemlerde sorumluluk sınavlarına gireceklerdir”.

Çavuşoğlu, İlköğretim Dairesi’ne bağlı okullarda ise yasa gereği sınıfta kalma söz konusu olmadığından, karne notları belirlenirken birinci dönemdeki karne notlarının kıstas alınacağını ve 17 günlük eğitim süreci de göz önünde bulundurularak ikinci dönemdeki öğretmen kanaati ile birlikte değerlendirileceğini söyledi.

“DİPLOMA DAĞITIM MERASİMLERİ YAPILACAK”

Çavuşoğlu, değerlendirmeler sonucunda öğrencileri karne ve diploma alma sevincinden mağdur etmemek için okullarda, bilim kurulu ve sağlık bakanlığının belirleyeceği şartlarda, karne ve diploma dağıtım merasimleri yapılacağını da kaydetti.

EĞİTİM KAYIPLARI

Eğitim kayıpları ile ilgili çalışmaların gün veya saat bazında değil, her dersin programında belirtilen kazanımların hedeflerine ulaşılması yönünde yürütüldüğünü belirten Çavuşoğlu, “Dolayısıyla devam eden veya etmeyen derslerdeki kayıpları, kazanımlar üzerinden değerlendiriyoruz. 2020 – 2021 öğretim yılında hazırlanacak yıllık planlar ile tüm öğretmenlerimizi gereken şekilde bilgilendireceğiz” dedi

“UZAKTAN EĞİTİMDE DEVAM EDİLECEK”

Uzaktan eğitimin, pandemi dönemi öncesinde de gündemlerinde olan bir olgu olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, bunula ilgili olarak başlattıkları çalışmaları pandemi döneminde optimum düzeyde kullanarak, öğretmenlerin de büyük özverisi ve katılımıyla hayata geçirdiklerini anlattı. Çavuşoğlu, “Günün şartlarında öğrencilerimizin eğitimden kopmamaları adına ciddi anlamda emek sarf edilmiştir” diye konuştu.

Önlerindeki dönemde hem organizasyon şeması olarak hem de içerik olarak genişleyerek uzaktan eğitim uygulamasına devam edileceğini kaydeden Çavuşoğlu, “Altyapısal olarak kapasitemizi artırarak, mevcut moodle sistemi üzerinden teknolojik kaynaklara erişimli ve etkileşimli eğitime gerek çevrim içi gerekse  çevrimdışı uygulamalarla devam edilecektir. Yüz yüze eğitimin esas olduğunu gözardı etmeden, bütünleştirici ve pekiştirici bir araç olarak uzaktan eğitimi geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Yeni bir Coronavirüs dalgası gelirse ne tür tedbirler öngördükleriyle ilgili olarak da konuşan Bakan Nazım Çavuşoğlu, 2020-2021 Eğitim-öğretim yılında öğrencilerin güvenliğini ve sağlığını korumak amacıyla “Okulların Hijyen ve Temizlik Kuralları Uygulanma Kılavuzu” hazırlandığını kaydetti.

Çavuşoğlu, bu bağlamda veli, öğrenci ve öğretmenlerin hijyen konusunda eğitim almalarının sağlanıp, okulların alt yapı düzenleme çalışmalarının planlandığını ifade etti.

Çavuşoğlu, pandeminin devam etmesi durumunda uzaktan eğitim çalışmalarının geliştirilerek, planlı ve profesyonel bir şekilde hızla devam edeceğini de dile getirdi.

Haber: Özlem Güran Akkorlu

Fotoğraf: Erol Uysal

(TAK)

 



Benzer Haberler

Yapay zeka yarışı kızışıyor… Google yeni ürünlerini tanıttı

AA

2 zanlı teminatla serbest bırakıldı, 1 zanlı iste tutuklu yargılanacak!

Voice Kıbrıs Haber

Uzmanından uyarı “Ani olarak ortaya çıkar ve çok ağır seyreder”

AA

Tatar “Direkt uçuşlarla bu önemli köprüyü daha da pekiştirmek temennimiz”

TAK

Devlet Piyangosu çekildi! (15 Mayıs 2024 tam liste)

Voice Kıbrıs Haber

Euro 35 TL’yi aştı, Sterlin 41 TL’ye yaklaştı!

Voice Kıbrıs Haber