FeaturedKIBRIS

“Ödenmemiş yükümlülüklerin yerine getirilmesi için çalışmalar sürdürülüyor”

Meclis Genel Kurulu’nda 2021 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı’nın görüşülmesinin ilk günü tamamlandı. Genel kurulda yarın Cumhurbaşkanlığı ve Cumhuriyet Meclisi bütçeleri görüşülecek.

Bugünkü görüşmenin sonunda CTP Gazimağusa Milletvekili Erkut Şahali’nin konuşmasının ardından eleştirileri yanıtlamak amacıyla Maliye Bakanı Dursun Oğuz ve Başbakan Ersan Saner kürsüye çıktı. Saner ve Oğuz’un konuşmasının ardından bugünkü oturum tamamlandı.

Maliye Bakanı Dursun Oğuz  eleştirileri yanıtında, gerekli notları aldığını ancak bütçenin oldukça şeffaf olduğunu kaydetti. Oğuz, Türkiye’den gelmesi planlanan desteğin gelmemesi durumunda bütçenin daha yüksek rakamlara çıkacağının ortada olduğunu söyledi.

Öyle bir durumda o günkü koşullarda yeniden değerlendirme yapılacağını anlatan Oğuz, bütçenin öngörülerden yola çıkarak hazırlandığını dile getirdi.

Kendilerinin de esnaf ziyaretleri yaptıklarını ve durumun farkında olduklarını belirten Oğuz aşılanmanın birçok sektörde rahatlama yaratacağı yönündeki temennisini ifade etti.

Oğuz, sadece kamu yatırımları değil, özel sektör yatırımları için de çalışıldığını kaydederek, teknoparklar için 30 yıllık muafiyet olduğunu ve gelir vergisinde yatırım indirimi olduğunu belirtti. Oğuz, ülkede hem faizin, hem de dövizin yüksek olmasının yatırımın önünde engel olduğunu kaydetti.

İşyerleri kapanıyor dendiğini ancak bu dönem 600 işyeri kapanırken 2 bin 500 yeni iş yeri açıldığını söyleyen Oğuz, turizm gibi bazı sektörlerin tamamen çalışmaz durumda olduğunu ancak yeni açılan işyerleri olduğunu da göz önünde bulundurmak gerektiğini belirtti.

Özel sektöre destek yapılmasının elzem olduğunu kaydeden Oğuz, ödenmemiş yükümlülüklerin yerine getirilmesi için çalışmanın sürüdüğünü kaydetti.

Oğuz, Güney Kıbrıs’ta çalışanların sınır kapılarından konaklama üzere otellere gitmesi için gerekeli çalışmanın yapıldığını ve 96 kişinin şu an bu şekilde çalıştığını kaydetti.

Dursun Oğuz, aşılanma durumunda Güney Kıbrıs’tan gelişlerin açılması konusunun ekonomik getirilerinin görüşülüp, değerlendirileceğini dile getirdi.

Voice of the Island


Benzer Haberler

Hava 15 gündür tozlu

Voice Kıbrıs Haber

Ombudsman, haksız ek çalışma ödeneği raporunu açıkladı

Voice Kıbrıs Haber

Ünal Üstel “Hayat pahalılığı asgari ücrete de yansıtılacak”

TAK

957 sürücü telefon kullanmaktan rapor edildi

Voice Kıbrıs Haber

STÖ ve kuruluşların iki toplumlu ortak 1 Mayıs etkinliği Ledra Palas ara bölgede

Voice Kıbrıs Haber

257 sürücü süratli araç kullanmaktan rapor edildi

Voice Kıbrıs Haber