FeaturedKIBRIS

Nuris, ilk kez ve resmi bir şekilde güneye “Yeşil Hattı gözetleme” hakkının tanındığını açıkladı

Kıbrıs Rum İçişleri Bakanı Nikos Nuris, kendilerinin de dahil olduğu MED5 grubunun, Avrupa Birliği sınırlarındaki denetimlerle ilgili önerilen tüzük konusundaki endişelerini dile getireceğini ifade etti.

Haravgi gazetesi Kıbrıs Rum İçişleri Bakanı Nikos Nuris’in, dün Lüksemburg’ta gerçekleştirilen Avrupa İçişleri Konseyi toplantısına katıldığını yazdı.

Habere göre Nuris, MED5’in (Yunanistan, İtalya, İspanya, İtalya, Malta, Güney Kıbrıs) sunacağı öneriden söz ederek öneri içerisinde iç sınırların idaresi ve üçüncü ülkelerle geri dönüşler konusundaki anlaşmaların ileriye götürülmesinin de dahil olacağını ifade etti.

Alithia gazetesine göre Nuris açıklamasında ayrıca toplantıyı, Güney Kıbrıs’ın “özellikle Türkiye’nin göçü araç haline getirmesi nedeniyle” dayanılmaz baskılarla karşı karşıya kaldığını açıkça izahat etmesine bağlı olarak “oldukça önemli” olarak addetti.

Nuris, Konsey toplantısında ilk kez ve resmi bir şekilde, Kıbrıs Rum Yönetimi’nin, kendi dış sınırları olmayan “Yeşil Hattı gözetleme” hakkının, “tanındığını” da belirtti.

Voice Kıbrıs Haber/TAK


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber