DÜNYAFeatured

Nijerya’da silahlı çeteler yatılı okula saldırdı

Nijerya’nın kuzey batısında yatılı bir okula saldıran kimliği belirsiz silahlı kişilerin 140 öğrenciyi kaçırdığı açıklandı.

Yetkililer bu olaydan sadece bikaç saat önce, aynı bölgeye yakın bir yerde bulunan Kaduna Sağlık Mekezi’nden 8 doktor ve sağlık çalışanının kaçırıldığını duyurmuştu.

Nijeryalı yerel polis ekipleri grubun ağır silahlarla Kaduna eyaletinde bulunan Bethel Baptist Lisesi’ne pazartesi sabah saatlerinde saldırarak 165 öğrenciyi kaçırdığını, gençlerden 25’inin kaçmayı başararak polis ekiplerine sığındığını açıkladı.

Okulun öğretmenlerinden Emmanuel Paul yaptığı açıklamada, öğrencilerin nereye götürüldüğü konusunda hiçbir bilgileri olmadığını belirtirken, Kaduna Eyaleti Polis ekipleri saldırganların izinin sürüldüğünü ve kurtarma operasyonunun devam ettiğini söyledi.

Polis sözcüsü Mohammed Jalige operasyonla alakalı bilgilerin gizli olduğunu belirterek konuyla alakalı ayrıntı veremeyeceklerini bildirdi. Söz konusu kaçırma eylemi Kaduna eyaletinde bu sene düzenlenen 4’üncü toplu alıkoyma hadisesi olarak kayıtlara geçti.


Benzer Haberler

Rusya’dan İngiltere’ye tehdit: Karşılık veririz

NTV

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Süratli araç kullanımına yönelik polis denetimleri sıklaştırıldı

TAK

Taçoy “Ülkenin daha iyi bir yönetime ihtiyacı var”

TAK

Trafik yüzünden çıkan kavgada 7 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Ombudsman Çevre Koruma Dairesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi’ni kusurlu buldu

TAK