FeaturedKIBRIS

Nicosia New Generation Lions Kulübü Derneği, en başarılı 20 Lions Kulübü arasına girdi

Kıbrıs’ın kuzeyi, Lions bölgesinde Çocukluk Çağı Kanseri İhtisas Kulübü olarak kayıtlı olan Nicosia New Generation Lions Kulübü Derneği, dünyanın en başarılı 20 Lions Kulübü arasına girdi.
Dernekten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
Ülkemizin siyasi sorunları sebebiyle, Kuzey Kıbrıs’ın Lions yönetim çevresine sahip olması hakkı henüz bulunmasa da, KMSA – Kindness Matters Service Award kazanan Nicosia New Generation Lions Kulübü Derneği, Kıbrıs Türk Lions Kulüpleri adına gurur verici bir gelişmeye imza attı.
Küresel çapta 1,5 milyon üyesi ile 200’den fazla coğrafik alanda 48,000’den fazla Lions ve Leo kulüpleri ile toplum hizmeti sunan Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği, dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşu olarak kabul edilmektedir.
Birleşmiş Milletler’de ofisi ve temsilcisi bulunan Lions Kulüpleri, başta UNICEF olmak üzere, UNESCO, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) gibi BM’nin çatısı altında hizmet veren uluslararası kurumların 1978 yılından beri partneri konumundadır.
KMSA – Kindness Matters Service Award nedir?
İlk kez 2019-2020 Lions Hizmet Dönemi için verilen, KMSA-Kindness Matters Service Award, İyilik Önemlidir Hizmet Ödülü, dünya çapında sadece 20 kulüp sayısı ile sınırlandırılmış ve doğrudan kulüp bazında verilen en büyük Lions Ödülü olarak kabul edilmeye başlanmıştır.
Kıbrıs adasının tümünde bu ödülün ilk sahibi Mağusa Mesarya Lions Kulübü Derneği olmuştu. Diyabet çalışmaları ile KMSA kazanan Mağusa Mesarya, dünya çapında en başarılı 20 kulübün arasına giren ilk undistricted kulüp olma özelliğini taşımaktaydı.
Mağusa Mesarya Lions üyesi ve Undistricted area of Cyprus İhtisas Kulüpleri Koordinatörü Fikret Şendil’in girişimleri sonucunda çocukluk çağı kanseri servis aktiviteleri ile ödül başvurusu yapan ve gerekli prosedürü tamamlayan Nicosia New Generation Lions Kulübü, 2020-2021 Lions Hizmet Dönemi’nde İyilik Önemlidir Hizmet Ödülü’nü birkez daha Kıbrıs adasına getirmeyi başardı.
Kulüp adına açıklama yapan kurucu ve mevcut dönem Başkanı Ln. Anıl Meryem Altuğ Bilir, ‘Önce hizmet verdiğimiz ülkemiz, ardından da bağlı olduğumuz Uluslararası merkez ofis tarafından takdir edilmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Lions bir takım işidir, global bir ailedir. Kısa sürede bu başarıya ulaşmamızı sağlayan tüm kulüp üyesi dostlarıma, rehberlerime, bize her türlü katkıyı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara şahsım ve kulübüm adına teşekkür ederim. Dünya çapında en başarılı 20 kulübün arasında bir Kıbrıs Türk Lions kulübü var. Bundan dana büyük gurur olamaz.’ ifadelerini kullandı.
Kulüp Başkanı Bilir, yapmış olduğu açıklamada, 2020-2021 dönemi sekreteri Ln. Burcu Vudalı ile tüm Yönetim Kurulu ve dernek üyelerine, özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Ödül başvurusu ve gerekli tüm prosedürü yerine getiren derneğin Rehber Lion’u ve İhtisas Kulüpleri Koordinatörü Fikret Şendil’e de teşekkür eden Başkan Bilir, kulübün birinci yaşında, Uluslararası merkez ofis tarafından ‘Mükemmel Kulüp’ ödülüyle de başarılarını taçlandırmış olduklarına
dikkat çekti.
Kıbrıs’ın kuzeyinde Lefkoşa Başkent, Mağusa Mesarya ve Nicosia New Generation Lions Kulüpleri, bağımsız ve bireysel kapasiteleriyle toplum hizmeti sunuyor.

Benzer Haberler

Şahali “Ucuzlama hane halkında hayat bulmadı”

TAK

Arıklı “Yıllardır süregelen sorunları bir çırpıda çözmem mümkün değil”

TAK

Tecavüz zanlılarına 21 yıl hapis!

Voice Kıbrıs Haber

Baybars “Arıklı iki buçuk yılını kurultay kavgalarıyla geçirdi”

TAK

Babasının evinden hırsızlık yaptı!

Voice Kıbrıs Haber

Altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

NTV