FeaturedKIBRIS

“New York temaslarında kayıp kişiler konusuna dikkat çekecek “

Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Fotis Fotiou, gelecek hafta diasporanın, ABD politikacılarının ve Güvenlik Konseyi üyelerinin kayıp kişiler konusuyla ilgili Türkiye’ye baskı uygulanmasında desteklerini almak üzere New York’ta temaslar yapacak.

Kıbrıs Haber Ajansı’nda (KHA) yer alan habere göre, Fotiou New York’ta yapılacak Yurtdışındaki Kıbrıslılar ve Yunanlılar arasında Kıbrıs’taki kayıp kişiler konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan bir etkinliğe katılacak.

Etkinliğe ABD Kongresi’nin üyeleri, büyükelçiler ve BM Güvenlik Konseyi’nin beş daimi üyesinin temsilcileri davet edildi.

Etkinlikte, 1974’ten sonra kaybolanlar arasında beş ABD vatandaşının bulunduğu da belirtilecek. ABD Kongresi 1994’te söz konusu kişilerin nerede olduklarının araştırılmasına karar vermiş ve Andreas Kassapis’in akıbetinin belirsiz olduğunun ifade edildiği Dillion Raporu yayımlanmıştı.

ABD hükümeti geriye kalan dört ABD vatandaşının akıbetiyle ilgili araştırmaların devam edeceğini açıklamıştı.

Fotiou, Türkiye’nin işbirliği konusunda da, ABD’nin kayıp kişiler konusuna baskı yapabileceğini, New York’tayken bu insani konu üzerinde bilgi vereceğini ve farkındalık yaratacağını vurguladı.

(KHA)


Benzer Haberler

12. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Sahte pasaporttan tutuklanan karı koca mahkemeye çıkarıldı!

Voice Kıbrıs Haber

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı

AA

Kıbrıs’ın Kanatları sergisi YDÜ’de yarın ziyarete açılacak

Voice Kıbrıs Haber

Lefke Polis Karakolu telefon hatları devre dışı kaldı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs mahkemelerinde ABD-Rusya gerilimi

TAK