FeaturedKIBRIS

“Ne Güney Kıbrıs, ne de BM böyle bir bilgiye sahip değil”

Güney Kıbrıs Hükümeti Sözcüsü Konstantinos Letimbiotis, “Alithia” gazetesinde yer alan ve BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs sorunuyla ilgili temsilci pozisyonuyla alakalı olarak Norveç’in BM Daimi Temsilcisi Mona Jool’un ismine atıfta bulunan haberleri yalanladı.

Alithia ve Haravgi gazetesinde yer alan habere göre, dün gerçekleştirilen Ulusal Konsey toplantısının ardından konuyla ilgili kendisine yöneltilen soruyu yanıtlayan Letimbiotis, konu hakkında herhangi bir şeyin netleşmediğini söyledi.

Son günlerde konu hakkında gerçeği yansıtmayan haberler gördüklerini ifade eden Letimbiotis, ne Güney Kıbrıs’ın, ne de BM’nin böyle bir bilgiye sahip olmadığını söyledi.

Kıbrıs Rum hükümetinin BM’yle temas içerisinde olduğunu ve hükümetin konuyla ilgili onayının istendiğini anımsatan Letimbiotis, hükümetin tabi ki buna olumlu yanıt verdiğini dile getirdi.

Bunun Güney Kıbrıs’ın BM Genel Sekreteri’ne yönelik önerilerinden biri olduğunu savunan Letimbiotis, BM Genel Sekreteri tarafından kısa süre içerisinde bir temsilci atanmasının çok önemi bir gelişme olacağını düşündüklerini sözlerine ekledi.


Benzer Haberler

Holguin Hristoduidis ile görüştü

Voice Kıbrıs Haber

Mağusa ve İskele’ye bağlı bazı bölgelerde elektrik kesintisi

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa’da hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

Metehan’da gümrüksüz 30 kilo kuzu eti

Voice Kıbrıs Haber

Mağusa’da ve Girne-Alsancak çevre yolunda uyuşturucu!

Voice Kıbrıs Haber

Tatar- Holguin görüşmesi tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber