FeaturedKIBRIS

NBC’den anlamlı etkinlik

Necat British College öğrencileri küresel ısınma ve çevre felaketlerine karşı farkındalık yaratmak amacıyla “Yeşil Gün” etkinliği düzenledi.

NBC Müdürü İdil Akçal, onuncu sınıf öğrencilerinin kendisine bir mektup yazarak Avustralya’da uzun zamandır devam eden yangınlardan çok etkilendiklerini, küresel ısınma ve çevre felaketlerine karşı farkındalık yaratmak için bir etkinlikten organize etmek istediklerini okul yönetiminin de bu etkinliğe destek verdiğini söyledi.

Akçal “Onuncu sınıf öğrencilerinde Vivien, Nehir, Ksenia, Lara, Selin, Suldem ve Mahak bana bir mektup yazdılar, bu mektupta küresel ısınma ve çevre felaketlerine karşı sessiz kalmak istemediklerini, gelecek neslin temsilcileri olarak hem arkadaşlarını bu konuda bilinçlendirmek hem de farkındalık yaratmak amacıyla bir etkinlik organize etmek istediklerini yazdılar. Okul yönetimi olarak bizde onlara destek verdik. “Yeşil Gün”ü organize ettiler. Evde kendilerinin hazırladıkları kekleri getirdiler ve o gün duyarlı davranarak arkadaşlarından da yeşil giyinmelerini rica ettiler. Okula üniforma yerine yeşil kıyafet giyerek gelen öğrencilerse bağış yaptılar. Bu bağışlar ve kermesten elde ettikleri geliri ise Avustralya’daki Red Cross’a bağış yapacaklar.” dedi. Akçal sözlerine “Okulda düzenlenen etkinlikte öğrenciler yeşil kıyafetler ve aksesuarlarla çevre felaketlerine ve küresel ısınmaya dikkat çektiler. Yeşil Gün’ü organize eden öğrencilerimize ve bu güne destek veren tüm okul öğrenci ve öğretmenlerimize bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Duyarlı davranışlarıyla bizleri gururlandırdılar. Okulumuz öğrenci ve velilerimize küresel ısınmaya karşı duyarlı olmamız için bir çağrıda bulundular.” şeklinde devam etti.

Necat British College öğrencilerinin düzenledikleri etkinlikte onuncu sınıf öğrencileri kendilerinden küçük sınıflara küresel ısınmanın çevre felaketleri üzerine olan etkilerini ve bunun önlenmesi için çocukların üzerine düşen görevleri anlattılar.

Voice Türkçe Haberler / Mavi Ajans

 


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber