FeaturedKIBRIS

NATO ve savaş karşıtı kuruluşlar karşı zirve ve protesto düzenleme kararı aldı

14 Haziran’da gerçekleşecek olan NATO zirvesi sırasında dünya üzerindeki NATO ve savaş karşıtı kuruluşlar bir karşı zirve ve protesto düzenleme kararı aldılar.

Savaşa hayır – NATO’ya hayır” ağı yaptığı açıklamada 13 ve 14 Haziran tarihinde gerçekleşecek karşı zirve çerçevesinde toplantılar ve paneller organize edileceğini duyurdu.

14 Haziran’da Brüksel’deki NATO zirvesi sırasında gerçekleşecek protesto organizasyonunun da yer aldığı karşı zirveye Kıbrıs’tan katılımın, aynı zamanda “Savaşa hayır – NATO’ya hayır” ağı içinde ülkemizi temsil eden ilk ve tek hareket olan Kıbrıslılar Birliği tarafından olacağı duyuruldu.

Karşı zirvenin organizatörleri tarafından yapılan açıklamaya göre, Brüksel’de gerçekleşecek protestoları selamlama konuşması yapacak kişiler arasında Kıbrıslılar Birliği başkanı Oz Karahan’ın yanısıra İngiliz İşçi Partisi eski lideri Jeremy Corbyn, Tricontinental Enstitüsü yöneticisi Vijay Prashad, Uluslararası Barış Bürosu yöneticilerinden Joseph Gerson gibi önemli isimler yer almaktadır.


Benzer Haberler

‘Hoş geldin Bebek’ paketlerinin dağıtımına yeniden başlandı

Voice Kıbrıs Haber

2019 yılı basın kartı başvuruları başladı

Voice Kıbrıs Haber

“Devletteki bütünlüğün bozulmasının sebebi Sayın Ersin Tatar’dır”

“Şov amaçlı yapıyor”

Voice Kıbrıs Haber

Bir kaza da Lefkoşa’da meydana geldi, 22 yaşındaki genç yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber

İlk Kıbrıslı Türk kadın tenisçi Özel Vassıf hayatını kaybetti

TAK