FeaturedKIBRIS

Nami: Fiyat düzenleme aralığı halkın lehine

Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami, dövizin yükselişinin ekonomiye etkileriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Nami, fiyat düzenleme aralığını ise halkın lehine düzenlediklerini söyledi.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami BRT’de katıldığı Haber Sizde programına konuk olarak güncel gelişmeleri değerlendirdi.

Bakan Nami, dövizin yükselmesiyle oluşan durum hakkında Başbakan’ın görüşlerini net olarak bir süredir açıkladığına işaret ederek, konunun Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’na bağlı Ticaret Dairesi’nin de ilgi alanında olduğunu belirtti.

Ticaret Dairesi’nin fiyat artışlarını denetleme ve ceza yetkisi olmadığını ancak bir aşırılık görmeleri halinde bunu rapor ederek Başbakan’ın bilgisine getirdiklerini söyleyen Nami, yetkileri çerçevesinde Serbest Rekabet Kurulu’nu göreve çağırabileceklerini de kaydetti.

Elektrik fiyatlarının yeniden düzenlenmesiyle ilgili basında yer alan haberlere de değinen Nami, bazı basın yayın kuruluşlarının rutin işlerle ilgili yaptığı haberlerin gerçekleri yansıtmadığını ve haber niteliği taşımadığını belirtti.

Devletin imkanlarının el verdiği ölçüde fiyat artışlarını engellemeye çalıştıklarını bu çerçevede nizamnameyi değiştirdiklerini anlatan Nami, fiyat düzenleme aralığını da halkın lehine düzenlediklerini kaydetti.

“Ülkede facebook kahramanları çok, bu kişiler hakaret dahi ağızlarına gelen her türlü şeyi yazıyorlar” diyen Nami, sosyal medyada ne yazılırsa yazılsın hükümetin doğruları yapma zorunluluğu olduğunu söyledi.

Nami, “Yakıtı artan bedeliyle ödeyen KIBTEK’in kendisidir bunu tahsil edemezsek KIBTEK borçlanacaktır. KIBTEK’in bütçesi KKTC bütçesinin üçte biri kadardır borçlanmaya başladığı zaman bunun ekonomiye korkunç etkisi vardır” diye konuştu.

Özdil Nami, nakit akışındaki aksamanın akaryakıt alımında sıkıntı çıkacağını ve sorun çıkması halinde yine hükümetin sorumlu tutulacağını ifade etti.

Nami, faturalardaki artışı geçen ay ile karşılaştırmak yerine tüketimi karşılaştırarak yapılması gerektiğini çünkü yaz aylarında elektrik kullanımın arttığını belirtti.

Bakan Nami, mevcut sıkıntıların aşılması için Türkiye’den elektrik getirilmesi veya güneş enerjisine yatırımların artırılarak, üretimi o yöne kaydırmak gerektiğini vurguladı.

Kaynak:BRTK


Benzer Haberler

Çeler “Çocuklar arasında ciddi bir sınıf ayrımı var”

Voice Kıbrıs Haber

Cumhurbaşkanı Tatar, Gambiya’ya gitmek üzere ülkeden ayrıldı

TAK

CTP ile KTÖS heyetleri eğitimdeki sorunları görüştü

TAK

Tayvan’dan aldığı 13 kilo uyuşturucuyu KKTC’deki şahsa teslim edecekti!

Voice Kıbrıs Haber

4. Kozanköy Hellim, Pekmez, Pastelli Festivali 4-5 Mayıs’ta…

TAK

Kaymakamlık duyurdu, bölgeye girişler yasaklandı!

TAK