FeaturedSpor

Mustafa Çelik Spor Salonu Ulusal Mimarlık yarışması protokolü imzalandı

“Evrensel Yaşam Kent Meydanı Mustafa Çelik Spor Salonu Ulusal Mimarlık yarışması” için protokol imzalandı.

Protokole Dernek Başkanı Günay Kibrit, Mimarlar Odası Başkanı Türker Aktaç ve Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Barış imza koydu.

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit bugün derneğe üye bir arkadaşlarını kaybetmeinin üzüntüsü içinde olduklarını dile getirdi.

Kibrit, Lefkoşa’ya bir kent merkezi kavuşturulmasıve salon için ilk adımın atılmasını içeren protokole imza koymalarını ise heyecan ve mutluluk unsuru olarak ifade etti.

Mimarlar Odası Başkanı Türker Aktaç da protokolün arazi analizi süreci, mimari ihtiyaç programının hazırlanması ve uygulama projeleri ile ihale sürecinini kapsadığını belirterek, protokolle yarışma sürecinin başlamış olacağını kaydetti.

Aktaç,mimaride engelli standartlarının evrensel tasarım kriterleri şeklinde yasalaştığını anımstararak, kamusal alanda sözkonusu standartların aranacağını Mimarlar Odasının da denetim noktasında söz sahibi olduğunu anlattı.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Barış da yaşanacak tüm sürece ana sponsor olmaktan büyük gurur duyduklarını söyledi.

Barış, farkındalık projelerinde ve engelli bireyleri sosyal yaşama kazandıracak her projenin içerisinde yer almaktan büyük mutluluk duyduyklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından Evrensel Yaşam Kent Meydanı Mustafa Çelik Spor Salonu Ulusal Mimarlık yarışması için hazırlanan protokol imzalandı.


Benzer Haberler

Arıklı: “Bu kurultay YDP’nin gerçekten yeniden doğuşu olacaktır”

TAK

Bugün hava nasıl olacak?

Voice Kıbrıs Haber

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber