FeaturedKIBRIS

Muhalefetten hükümete “Hükümet erken seçimden korkuyor”

Muhalefet, hükümetin Meclis çalışmalarına 10 gün ara verilmesi kararını eleştirdi.

Meclis’te temsil edilen muhalefet partileri, CTP, TDP ve HP ortak açıklama yaparak, hükümetin meclis çalışmalarına 10 günlük ara verilmesi yönünde aldığı kararla, erken seçim tarihini belirlemekten kaçtığını aktardı.

ÖZYİĞİT “HALK KARARINI KENDİ VERECEK”

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, hükümetin koltukta daha fazla nasıl oturabilirim derdinde olduğunu söyleyerek, Meclis Başkanlığı’nın da buna alet edildiğini kaydetti. Özyiğit, hükümetlere düşen görevin, halkın sorunlarına çare üretmek, yasalara, anayasaya söz söyletmemek olduğunu ifade ederek, azınlık hükümetinin ölü doğduğunu belirtti. Özyiğit, “Artık halk kararını kendi verecek, bir an önce halka gidelim” dedi.

MANAVOĞLU “HÜKÜMET UYARILARA KULAK TIKIYOR”

HP Milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu, bugün erken seçimle ilgili çalışma olduğunu hatırlatarak, muhalefet olarak nisaba destek vererek meclisin açılmasını sağlayacaklarını söyledi. Manavoğlu, hükümetin aylardır uyarılara kulak tıkadığını ve son olarak bugünkü durumun yaşandığını ifade ederek, “hükümeti aklıselime davet ediyoruz ”dedi.

ERHÜRMAN “TÜM DERT, SEÇİMİ 2022’YE ERTELEMEK”

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, hükümetin seçimden kaçmak için Meclis iradesine darbe vurduğunu söyledi. Erhürman, Meclis Başkanı ile beraber toplantı yaptıklarını ve muhalefetin çeşitli önerilerde bulunarak, Meclis çalışmasında istisnalar yaratabileceklerini söylediklerini aktardı. Erhürman, buna rağmen hükümetin, meclis başkanıyla toplantı yaptığını ve hukuki olmayan bir karar üreterek, meclis çalışanlarının idari izinli sayıldığını belirtti.

“Tüm dert, kendilerinin ilan ettiği seçimi 2022’ye ertelemek. Bunu yapabilmek için de hiçbir kuralı tanımıyorlar ”diyen Erhürman, azınlık hükümetinin meclis yokmuş ve her istediğini yapabilirmiş gibi davrandığını, buna izin vermeyeceklerini vurguladı.

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

Baf’ta polislerin otellere “komando baskınları” yapmasına tepki

TAK

Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler Fed’in faiz kararına çevrildi

AA

Akşener’den İYİ Parti kurultayında “veda” konuşması

BBC Türkçe

Uzmanından “endokrin bozucu kimyasallar” uyarısı

AA

İnşaat alanında ölü olarak bulunmuştu, polisten yeni açıklama!

Voice Kıbrıs Haber

Güçlüsoy “Yeni bir üniversiteden, yeni bir rapor istemesi kararı olumlu”

TAK