FeaturedKIBRIS

“Müdürlerim milletvekillerine her türlü açıklamayı yapabilir”

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda güncel konuşmalar yapıldı.

ÖZTÜRK

UBP Milletvekili Yasemin Öztürk de “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının İcraatları” konusunda konuştu. Öztürk, Yeni Zelanda’daki terör saldırısını kınadı, başsağlığı diledi.

Öztürk, yaşlılara, çocuklara ve kadınlara önem verilmesi gerektiğini, bakanlığa bu konuda görev düştüğünü, özellikle cezaevine düşen çocuklara gereken önemin verilmesi ve kötü yola yanlış yola düşmeden topluma kazandırılması gerektiğini kaydetti.

Islah evi gibi bir çalışma yapılması gerektiğini belirterek, çalışma hayatına yönelik denetimlerin gerekliliğine işaret eden Öztürk, hükümetin “ağlama duvarı yeri” olmadığını, insanların artık bahane değil icraat beklediğini söyledi.

Öztürk, çocuk suçluların arttığını, o yüzden ailelere, çocuklara yönelik eğitimlerin artırılmasına yardımcı olunması gerektiğine işaret ederek, çocuklar için ülkede çok daha iyi projeler yapılmasının önemine vurgu yaptı.

Çalışma yaşamı, yatırımlar konusunda bakanlığın gerekli adımları atması denetimleri yapması gerektiğine işaret eden Öztürk, kısa vadeli değil uzun vadeli projelerle çalışanın desteklenmesini istedi.

ÇELER

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler de, Öztürk’e teşekkür ederek, bakanlığının şeffaf olduğunu, her türlü soruya eleştiriye açık olduğunu, müdürlerinin milletvekillerine her türlü açıklamayı yapabileceğini söyledi, kürsüden konuşma yapılmadan önce gerekli bilgilerin alınabileceğini kaydetti.

Çeler, yaşlı evleri ve rehabilitasyon merkezleri ile ilgili yapılan çalışmaları anlatarak, huzur evlerinde gerçekten huzur için yaşanacak bir yapı oluşturmak için çalıştıklarını söyledi.

Denetimlerin yapıldığını, çocuk suçlulara karşı gerekli önemin verildiğini, çocukların rehabilite edilmesi ve topluma kazandırılması için rehabilitasyon merkezinin yapılması için çalıştıklarını ifade eden Çeler, yapılan çalışmaları anlattı.

Çeler, bazı eleştirilere katılmadığını ve üzüldüğünü, çünkü gerçekten aile biriminin devamı, aile içi şiddet, çocuk istismarı gibi konularda çalışmalar yapıldığını, ailelere maddi kaynak sağlama, eğitim, psikolojik destek, iş bulma gibi konularda da adımlar atıldığını anlattı.

Çeler, özel sektördeki sendikalaşma konusunda yılmadığını, maddi destek konusunda çalıştığını, daha farklı şekilde anlatılması için çalışma yaptığını ifade ederek, milletvekillerine bu yönde yapılan çalışmaları anlattı.

Gerçek maaş üzerinden yatırımlar konusunda da çalışmaların sürdüğünü, vatandaşları bu konuda uyardıklarını çünkü gerçek maaş üzerinden yatırım yapılmadığı durumunda emeklilikte az maaş alınacağını ifade eden Çeler, iş yerlerindeki gerekli denetimlerin de uygulandığını sonuçlarını da aldıklarını vurguladı.

Bu hafta 14 yeni müfettişin göreve başlamasını beklediklerini ifade eden Çeler, denetimlerin artırılacağını ancak hiçbir zaman yeterli olmayacağını kaydetti. Çeler, özel sektör için yeni bir hazırlık ve çalışma içinde olduğunu da belirtti.

(TAK)



Benzer Haberler

Türkiye Süper Lig’de şampiyonluk yarışı son iki haftaya kaldı

NTV

İsrail hapishanelerinde Anneler Günü: “Kadınlar işkence görüyor”

NTV

Yedikonuk’a 70 metrelik beton bariyer yapımı tamamlandı

TAK

ABD’de, domuz böbreği nakledilen ilk hasta hayatını kaybetti

AA

Şiddetli yağışlar Gazimağusa’da etkili oldu

TAK

Offroad şampiyonası Altındağlı anı yarışı ile başladı

Voice Kıbrıs Haber