FeaturedKIBRIS

“Müdahale konusundaki ifadelerimin ne kadar doğru olduğu ortaya çıktı”

Bağımsız Cumhurbaşkanı Serdar Denktaş, bir basın organında yer alan haberi işaret ederek, müdahale konusundaki ifadelerinin ne kadar doğru olduğunun ortaya çıktığını ifade etti.

Denktaş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Kıbrıs Türk halkının iradesine açıkça yapılmakta olan müdahaleyle ilgili bugün bir basın organında yer alan haberi bir yandan esefle bir yandan da üzüntüyle okudum. Esefle okudum çünkü müdahale konusundaki ifadelerimin ne kadar doğru olduğu ortaya çıktı.

Öte yandan seçim dönemi boyunca sık sık dile getirdiğim bu hususu ,haklı çıkmama rağmen üzüntü ile okudum.Çünkü bunun Kıbrıs Türk demokrasisine büyük bir zarar verdiğini düşünüyorum.

Bütün bu yaşananlara rağmen, ilgili habere konu olan adayın, Yavuz hırsız ev sahibi bastırır nitelikli cevaben açıklamasında , durumu basit bir teknik görüşme diye niteleyip, işin içine yabancı istihbarat örgütlerini karıştırmaya varacak şekilde çarpıtmasını son derece tehlikeli buluyorum. Bu açıklama halkımızı kamplara bölmekle kalmayıp, aynı zamanda bu müdahaleyi haklı bir şekilde dile getirenleri hedef de göstermesi açısından talihsizdir.

Bu bağlamda söz konusu adayı yaptığı bu açıklamadan dolayı kınıyor, kendisini akıl yoluna davet ediyorum.
Bu arada ülkemizde yabancı istihbarat ile ilgili konular Dışişleri Bakanlığının alanıdır. Bu kinuda Sn Özersay’ın bulgu ve açıklamalarını beklemekteyim.

Benim Kıbrıs Türk halkının iradesine sahip çıkacağından ve 11 Ekim günü sandıklardan çıkacak sonuçla bunu ispatlayacağından hiç şüphem yoktur.”

Voice of the Island/SM



Benzer Haberler

Lefkoşa’da yarın “Onur Yürüyüşü” var

TAK

“Toplu gelen cezalarla ilgili taksit imkanı yaratacak mısınız?”

Voice Kıbrıs Haber

Euro 35 TL’nin üzerinde! (16 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Hava açık ve az bulutlu geçecek

Voice Kıbrıs Haber

Yapay zeka yarışı kızışıyor… Google yeni ürünlerini tanıttı

AA

2 zanlı teminatla serbest bırakıldı, 1 zanlı iste tutuklu yargılanacak!

Voice Kıbrıs Haber