FeaturedKIBRIS

“Mücadelenin bir parçası olmak bizler için kaçınılmaz bir gerçektir”

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası, Bu Memleket Bizim Platformu’nun yeniden hayata geçirilmesinin önemine dikkat çekerek, “EL-SEN olarak bu mücadelenin bir parçası olmak bizler için kaçınılmaz bir gerçektir” dedi.

EL-SEN Yönetim Kurulu adına Basın Sekreteri Kazım Sakinoğlu yaptığı yazılı açıklamada, ülke ve dünya olarak çok zor bir dönemden geçildiğini belirtti.

Sakinoğlu, “emekçilerin alım gücünün düştüğü, birçok işyerinin kepenk indirdiği ve üretimin durma noktasına gelindiği bu dönemde kapitalizm dişlerini en sert şekilde göstermekten çekinmemektedir” ifadelerini kullandı.

“Emek örgütleri olarak bizlere düşen görev, hem kendi özelimizde hem de toplumsal mücadelede savaşmak ve birlik içerisinde olmaktır” diyen Sakinoğlu, Bu Memleket Bizim Platformu’nun yeniden hayata geçirilmesinin kendileri adına çok önemli olduğunu kaydetti.

“EL-SEN olarak bu mücadelenin bir parçası olmak bizler için kaçınılmaz bir gerçektir” diyen Sakinoğlu, en geniş kesimlerle işbirliği yaparak bu süreci aşmak zorunda olduklarını çok iyi bildiklerini ve bu bilinçle hareket ettiklerini belirtti.

“Kendi özelimizde ise ülkemizin en stratejik kurumu ve üretimin merkezi olan Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nu koruyup daha ucuz ve temiz enerji üretmek, peşkeş çabalarına karşı durmak ve AKSA kamburundan kurtulmak için mutlak birlik içerisinde olacağımız nettir” ifadelerini kullanan Sakinoğlu, her bir üyesiyle EL-SEN’in kuruma sahip çıkacağını ve kavgayı tek bir vücut halinde vereceğini ifade etti.

Kurumun yaşaması için yıllardır mücadele verdiklerine ve dimdik ayakta durduklarına dikkat çeken Sakinoğlu, “Bugün de aynı anlayışla daha güzel yarınlar için tek bir yumruk şeklinde bu mücadeleyi vermeye devam edeceğiz” dedi.

(TAK)


Benzer Haberler

İMO İş Sağlığı ve Güvenliği Çalıştayı’nın sonucunu açıkladı

Voice Kıbrıs Haber

12. Mormenekṣe Enginar Festivali başladı

TAK

Metehan yolunu kullanacak sürücülerin dikkatine!

Voice Kıbrıs Haber

Küresel piyasalar önümüzdeki hafta BoE’nin faiz kararına odaklandı

Voice Kıbrıs Haber

“Kıbrıs Rum yönetimi AİHM kararlarına karşı çıkıyor… TMK’dan alınan paraları tanımıyor”

TAK

Holguin’in üçlü görüşme ayarlamaya çalışacak

TAK