FeaturedKIBRIS

‘Mücadelemiz her iki toplumun da yararına çalışan bir çözüm bulmaktır’

Başpiskopos Hrisostomos sağlık nedenleri yüzünden Amerika’da bulunuyor. Dün, Amerika Başpiskoposu Elpidoforos tarafından Amerika Güney Karolina’da ağırlandı. Yaptığı konuşmada, Türkiye’nin bulimiyası, bizlerle yüzyıllardır mutlu ve neşeli yaşayan Kıbrıslı Türklerle yaşamamız için dürüst bir çözüm bulmamıza izin vermeyecek, dedi.

Hrisostomos ‘’Biz, adil bir çözüm aramıyoruz, çünkü adil bir çözüm bulamıyoruz, ama en azından ise işlevsel bir çözüm bulalım’’ diye ekledi.

Hrisostomos sözlerine “Çözüm işe yaramazsa ve çökmezse, Kıbrıs ve halkı için en kötü şey olacaktır. Mücadelemiz ve çabamız, her ikisinin de yararına çalışan bir çözüm bulmaktır. Ve bu çerçeveler içinde direnip çözüm bulmaya çalışacağız.” şeklinde devam etti.

Başpiskopos, Milletimizi küçülten birçok hata yaptığımızı söyleyerek “Artık hata yapmamalıyız. Dikkatli olmalıyız. Zorlukların ve sorunların üstesinden gelmek ve istikrarlı bir şekilde ilerlemek için hepimiz, özellikle de Patriğe yakın olanlar çok çalışmalıyız ” dedi.

(Alphanews.live)


Benzer Haberler

Galatasaray’dan 6 gollü galibiyet: Süper Lig’de yeni rekor

NTV

19’uncu İpek Koza Festivali tamamladı

Voice Kıbrıs Haber

TürkBankası bahar etkinliğinde ana tema yine “ Sürdürülebilir Bir Gelecek ” oldu

Voice Kıbrıs Haber

Zanlı “Kimse para vermedi, 4 gün aç kalınca polise gittim”

Voice Kıbrıs Haber

Tatar İİT Zirvesi’nde konuştu “Kıbrıs Türk Halkının maruz bırakıldığı İnsan Haklarını ihlallerine yönelik somut adımlar atmalıyız”

TAK

Büyükkonuk Eko Gün’deki etkinlikler iptal edildi

TAK