FeaturedKIBRIS

Moskova’daki emlak yolsuzluğu ile ilgili hukuk dairesine suçlama

Kıbrıslı Rum Avukat Efstathios Efstathiu’nun Moskova’daki taşınmazlarla ilgili bir yolsuzlukla ilgili tutumu konusunda, hukuk dairesini Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis’e şikayet ettiği ifade edildi.

Politis gazetesi manşetten haberinde, Moskova’nın ticari merkezinde bulunan ve 113 milyon dolar değeri olan dükkanlarla ilgili hisselerin bir gecede Güney Kıbrıs’taki şirketler aracılığıyla el değiştirdiğini yazdı.

Konuyla ilgili olarak bir Rus oligarkın suçlandığını ve bahse konu kişi hakkında Güney Kıbrıs’ta 2016 yılında tutuklama emri çıkarıldığını ancak bunun hiçbir zaman uygulanmadığını yazan gazete, davayla ilgili cezai araştırmanın da ilerlemediğini ifade etti.

Gazeteye göre Rus oligarktan şikayetçi olan müvekkili adına Rus oligark aleyhinde ceza davası açan Kıbrıslı Rum Avukat Efstathios Efstathiu ise açıklamasında, Hukuk Dairesinin başında bulunan iki kişinin duruşmadan önce Rus oligarkın cezai kovuşturmasını ertelediğini ifade etti.

Efstathiu’nun 26 Ocak tarihinde Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’e davanın örtbas edildiği ve Hukuk Dairesi ile Poliste yolsuzluk yapıldığı konusunda şikayette bulunduğu bir mektup gönderdiğini yazan gazete, başsavcının ise bu şikayet üzerine gazeteye yaptığı açıklamada, şahsına ve hukuk dairesine mal edilen suçlamaları reddettiğini ve Efstathiu’yu kararın iptal edilmesi için hukuk dairesine baskı yapmakla suçladığını iletti.

Gazete, Hristodulidis’in Efstathiu’nun mektubu konusunda bugün bilgilendirilmesinin beklendiğini ekledi.


Benzer Haberler

Meyvecilikte yeni uygulamalarla ilgili eğitim

Voice Kıbrıs Haber

Küresel piyasalar Fed’e ilişkin beklentilerle pozitif seyrediyor

TAK

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (7 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Bugün hava nasıl olacak?

Voice Kıbrıs Haber

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Süratli araç kullanımına yönelik polis denetimleri sıklaştırıldı

TAK