FeaturedTürkiye

Montrö Sözleşmesi açıklaması yapan emekli amirallere gözaltı

Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı’nın cübbe ve sarık giydiği bir fotoğrafının basına yansımasına ve Montrö Boğazlar Sözleşmesi’ne ilişkin ortak açıklama yapan 103 emekli amiral ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında bu sabah bazı gözaltılar yapıldığı belirtildi.

Gözaltılar kapsamında Cem Gürdeniz’in de tutuklandığı söylendi.

Ne olmuştu?

Türkiye’de 103 emekli amiral, Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı’nın cübbe ve sarık ile fotoğraflarının ortaya çıkması ve son günlerde gündeme gelen Montrö Boğazlar Antlaşması’nın TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iptal etme yetkisinde olduğuna dair tartışmalara ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklamada ‘tekkedeki amiral’ tartışmalarıyla ilgili Atatürk ilkeleri hatırlatılırken, Montrö Sözleşmesi ile ilgili ise “Montrö; sadece Türk Boğazlarından geçişi düzenleyen bir sözleşme değil, Türkiye’ye İstanbul, Çanakkale, Marmara Denizi ve Boğazlardaki tam egemenlik haklarını geri kazandıran, Lozan Barış Antlaşmasını tamamlayan büyük bir diplomasi zaferidir.” denildi. Türk hükümet yetkilileri söz konusu açıklamaya tepki gösterirken, TBMM Başkanı Mustafa Şentop açıklamayı ‘darbe çağrışımlı’ olarak niteledi.

EURONEWS


Benzer Haberler

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Süratli araç kullanımına yönelik polis denetimleri sıklaştırıldı

TAK

Taçoy “Ülkenin daha iyi bir yönetime ihtiyacı var”

TAK

Trafik yüzünden çıkan kavgada 7 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Ombudsman Çevre Koruma Dairesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi’ni kusurlu buldu

TAK

Borsa günü düşüşle tamamladı

AA