FeaturedKIBRIS

Miçotakis “Amaç Kıbrıs sorununa ilişkin müzakerelerin en kısa zamanda yeniden başlaması”

Güney Kıbrıs ve Yunanistan arasındaki ilk hükümetler arası zirve toplantısı, Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile iki ülke hükümetlerinin çok sayıda bakanının katılımıyla bugün Atina’da yapıldı.

Kıbrıs Rum Devlet Radyo ve Televizyonu RIK’in haberine göre Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis ve Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis toplantı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Yunan Başbakanı Miçotakis, açıklamasında iki ülkenin, birçok farklı konuda birlikte hareket ettiğinden söz etti.

Kıbrıs sorununa da değinen Miçotakis, amacın; Kıbrıs sorununa ilişkin müzakerelerin en kısa zamanda yeniden başlaması olduğunu belirtti ve iki devlete dayalı Türk tezinin de kabul edilmediğini söyledi.

Miçotakis açıklamasında Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Gazze’ye denizden insani yardım koridoru oluşturulması yönündeki inisiyatifini de desteklediklerini belirtti.

-Hristodulidis

Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis ise açıklamasında iki ülkenin hükümetler arası iş birliğinin kurumsallaşmasıyla tarihi bir buluşmadan söz etti.

İki ülke arasında var olan mükemmel ilişkilerden söz eden Hristodulidis, denizden insani yardım koridorunun kurulması inisiyatifi konusunda, yardıma hazır olması nedeniyle Yunanistan’a teşekkürlerini sundu.

Hristodulidis, Kıbrıs sorunu ve Türk-AB ilişkileri konusunda ise Türkiye-AB ilişkilerinin Kıbrıs sorununa yardımcı olabileceğini söyledi.

Hristodulidis, Türkiye-AB ilişkilerindeki herhangi bir ilerlemenin, Türk Yunan ilişkilerinden ve Kıbrıs sorununda geçmesi gerektiğini de savundu.


Benzer Haberler

12. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Sahte pasaporttan tutuklanan karı koca mahkemeye çıkarıldı!

Voice Kıbrıs Haber

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı

AA

Kıbrıs’ın Kanatları sergisi YDÜ’de yarın ziyarete açılacak

Voice Kıbrıs Haber

Lefke Polis Karakolu telefon hatları devre dışı kaldı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs mahkemelerinde ABD-Rusya gerilimi

TAK