FeaturedKIBRIS

“Mevcut durumun sadece şu anki yönetime yüklemeye çalışmak hayalperestliktir”

Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ, sosyal medya hesabı üzerinden son iki gündür devam eden, Lapta Belediyesi çalışanları tarafından yapılan greve dikkat çekti, maaş geriliğine ilişkin açıklama yaptı.

Aktuğ’un açıklaması şu şekilde:

“Kamuoyuna bildirim.

Bildiğiniz üzere son iki gündür Lapta Belediyesi çalışanları grevde.

Personelimizin maaş geriliği konusunun ilk önce beni üzdüğünü yinelemek isterim.

Dünyayı ve ülkemizi saran ekonomik kriz bir yana maaş gerilikleri onları ekonominin yanında psikolojik anlamda da yıpratmaktadır. Daha önce de sizleri bilgilendirmiş ve konu için çözüm çalışmalarımızın devam ettiğini anlatmıştım.

Lapta Belediyesindeki maaş geriliğinin kaynağının geçmiş borçlar ve 2021 devlet katkısına artış verilmemesi olduğu aşikar ortada dururken ve bu konuda ilgili sendika önderliğinde ve diğer belediyelerde örgütlü sendikalarla birlikte Cumhuriyet Meclisi önünde eylem gerçekleştirmelerine rağmen sonuç alınmadan , Lapta Belediyesinde grev ve eylem yapılması asla kabul edilebilir değildir.

Pazartesi akşamı benim çağrımla gerçekleştirdiğimiz acil meclis toplantısında , meclis üyesi arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmeler sonrasında , bugün gerek Maliye Bakanlığında, Bakanımız ve Müsteşarları ile gerekse sonrasında Başbakanımız ile yaptığımız görüşmeler sonucunda , her ne kadar da belediyeyi borçlandırmak istemesek de personelimizin mağduriyetini gidermek için bu aşamada tek alternatif çözümün, maalesef borç yapılandırmasına gitmek olduğu görülmektedir.
Yarın itibari ile muhasebemizin yapacağı çalışmalar ve büyük ihtimalle akşamına meclisimize sunacağımız öneri sonrasında süreç devam edecek ve önümüzdeki hafta bakanlar kurulu kararı ile neticeye varacaktır.

Personelimin maaş alacakları konusu üzerinden politika yapılması konusunu esefle kınar , geçmişin kötü ekonomik kalıntıları ve güncel belediye dışı negatif etkenleri gözardı ederek , mevcut durumun sadece şuanki yönetime yüklemeye çalışmanın hayalperestlik olduğu ve sadece personeli ve kamuoyunu kışkırtmak için yapıldığını görmekteyim.

Bir kez daha ilgili her kesimi aklı selim davranmaya davet eder , gelişmeleri sizlerle paylaşacağımı belirtirim, yinelerim.”


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber