FeaturedKIBRIS

Meteoroloji’den son hava durumu tahminleri!

KKTC Meteoroloji Dairesi’nin son tahminlerine göre, bölgemiz alçak basınç sistemi ile soğuk ve nemli hava kütlesinin etkisi altında kalacak.

Yapılan son meteorolojik değerlendirmeler ışığında, bugün havanın parçalı bulutlu öğleye kadar yer yer sağanak veya gökgürültülü sağanak yağmurlu geçeceği belirtildi.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin 2 ile 3 derece altında seyretmesi, rüzgarın ise Kuzey ve Batı yönlerden orta kuvvette zaman zaman kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

En yüksek hava sıcaklığı iç kesimler ve sahillerde genellikle 11– 14 derece dolaylarında seyredecek.

Önümüzdeki günlerde hava nasıl olacak?

Ülke, alçak basınç sistemiyle soğuk ve nemli hava kütlesinin etkisi altında kalacak, yağışlar hafta başına kadar sürecek. Cuma günü yağış yok ancak sabah saatleri yer yer hafif don olacak.

Meteoroloji Dairesi’nin 28 Şubat – 6 Mart tarihlerini kapsayan hava tahmin raporuna göre, ülkede yağışlı hava etkili olacak.

Buna göre, hava cuma günü hava parçalı bulutlu olacak, sabah saatleri yer yer hafif don görülecek.

Cumartesi, parçalı bulutlu zamanla yer yer yağmurlu, pazar parçalı çok bulutlu  yer yer gök gürültülü sağanak yağmurlu olacak. Hafta başında da yağış bekleniyor. Buna göre, pazartesi günü hava parçalı çok bulutlu sağanak veya gök gürültülü sağanak yağmurlu geçecek. Salı günü ise parçalı az bulutlu, çarşamba günü az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu geçecek.

En yüksek hava sıcaklığı 16-19 dolaylarında seyredecek. Rüzgar, genellikle kuzey ve batı yönlerden orta kuvvette zaman zaman kuvvetli esecek.

(Voice of the Island 2019)


Benzer Haberler

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (30 Nisan 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Bugün sağanak bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK