FeaturedKIBRIS

Meteoroloji’den en son hava durumu tahminleri (21 Haziran 2019 hava durumu)

Bugün KKTC’de en yüksek sıcaklığın Lefkoşa ve Ercan bölgesinde 34 derece olacağı tahmin ediliyor.

KKTC Meteoroloji Dairesi’nin son tahminlerine göre, bölgemiz alçak basınç sistemi ile üst atmosferdeki serin ve nemli hava kütlesinin etkisi altında kalacak.

Yapılan son meteorolojik değerlendirmeler ışığında, bugün havanın az bulutlu zamanla parçalı bulutlu yer yer sağanak veya gökgürültülü sağanak yağmurlu olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının mevsim normalleri civarında seyretmesi, rüzgarın ise güney ve batı yönlerden orta kuvvette yağış anında yer yer kuvvetli esmesi bekleniyor.

En yüksek hava sıcaklığı iç kesimler ve sahillerde genellikle 27-34 derece dolaylarında seyredecek.

Girne: 31°C

Çamlıbel: 30 °C

Lapta: 27 °C

Akdeniz: 30 °C

Boğaz: 29 °C

Alevkayası: 28 °C

Esentepe: 29 °C

Lefke: 29 °C

Güzelyurt: 32 °C

Lefkoşa: 34 °C

Ercan: 34°C

Geçitkale: 33 °C

Beyarmudu: 32 °C

Mağusa: 32 °C

İskele: 31 °C

Yenierenköy: 31 °C

Meteoroloji uyardı: Orman yangın olasılığı çok yüksek!

Meteoroloji Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, yapılan değerlendirmeler sonucunda, en yüksek hava sıcaklığının 34 dereceye kadar yükselebileceğinden arazi ve orman yangın olasılığının çok yüksek olduğu uyarısı yapıldı.

Daire, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı yetkililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları tavsiyesinde bulundu.

Meteoroloji uyardı: 11:00 – 16:00 saatleri arasında 15 dk. dan fazla güneş altında kalınmaması gerek

Meteoroloji Dairesi yaptığı açıklamada, ultraviyole radyasyonunun yüksek olduğunu açıklayarak, gerekli tedbirler alınmadan özellikle 11:00 – 16:00 saatleri arasında 15 dakikadan fazla güneş altında kalınmaması gerektiğini vurguladı.

Ultraviyole radyasyonunun yüksek olduğu günlerde, olağan cilde sahip insanların 15 dakika kadar güneşte kalabileceğini ancak şapka ve gözlük kullanımının şiddetle önerildiği belirtildi. Diğer taraftan, güneşe maruz kalacak olan burun ve kulakların mutlaka korunması gerektiği belirtildi.

Önümüzdeki günlerde hava nasıl olacak?

Meteoroloji Dairesi önümüzdeki bir haftalık sürede önce alçak basınç ve üst atmosferdeki serin ve nemli havanın ardından sıcak hava kütlesinin etkili olacağını, sıcaklığın önümüzdeki haftanın ikinci yarısında 40 dereceye kadar yükseleceğini bildirdi.

Buna göre Cumartesi hava parçalı bulutlu, yer yer sağanak veya gök gürültülü sağanak yağmurlu; pazar parçalı bulutlu öğle saatleri yer yer sağanak yağmurlu olacak.

Daire, gelecek hafta başından itibaren havanın yağmursuz olacağını, çarşambaya kadar az bulutlu sonrasında ise açık olacağını açıkladı.

Hava sıcaklığı periyodun ilk bölümünde iç kesimlerde 31-34, sahillerde 27-30; periyodun ikinci yarısında iç kesimlerde 37-40, sahillerde 31-34 derece santigrat dolaylarında seyredecek.

Rüzgâr güney ve batı yönlerden orta kuvvette, yağış anında kuvvetli; periyodun ikinci yarısında kuzey ve batı yönlerden hafif zaman zaman orta kuvvette esecek.

(Voice of the Island 2019)


Benzer Haberler

Yangın kontrol altına alındı!

Voice Kıbrıs Haber

Bitcoin’de tarım dışı istihdam yükselişi

NTV

İranlı çift mahkemede gözyaşlarına boğuldu!

Voice Kıbrıs Haber

Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi açık artırma usulüyle satış yapacak

TAK

Çalışma nedeniyle bazı bölgelerde su kesintisi olacak!

TAK

Altın fiyatları hareketlendi!

NTV