FeaturedKIBRIS

Meteoroloji Dairesi’nden en son hava durumu tahminleri (11 Mart 2019)

KKTC Meteoroloji Dairesi’nin son tahminlerine göre, bölgemiz yüksek basınç sistemi ile serin ve nispeten nemli hava kütlesinin etkisi altında kalacak.

Yapılan son meteorolojik değerlendirmeler ışığında, bugün havanın az bulutlu, zamanla parçalı bultulu geçeceği belirtildi.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin 2 ile 3 derece üzerinde seyretmesi, rüzgarın ise Güney ve Batı yönlerden orta kuvvette esmesi bekleniyor.

En yüksek hava sıcaklığı iç kesimler ve sahillerde genellikle 16– 22 derece dolaylarında seyredecek.

Önümüzdeki günlerde hava nasıl olacak?

Bölgemiz, periyodun ilk günü yüksek basınç sistemiyle serin ve nispeten nemli, diğer günlerde ise alçak basınç sistemiyle serin ve nemli hava kütlesinin etkisi altında kalacak.

Meteoroloji Dairesi’nin 12- 17 Mart tarihli hava tahmin raporuna göre, yarın havanın çok bulutlu geçmesi bekleniyor. Çarşamba günü ise gökgürültülü sağanak yağışlı geçmesi beklenen havanın perşembe ve cumartesi de yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Cuma ve pazar günü ise havanın parçalı bulutlu olacağı belirtildi.

Buna göre, hava yarından pazartesi gününe kadar az bulutlu geçecek. Salı günü parçalı bulutlu geçmesi beklenen havanın sonraki günler de aynı seviyede devam edeceği belirtildi.

En yüksek hava sıcaklığı 19-22 dolaylarında seyredecek. Rüzgar, genellikle güney ve batı yönlerden orta kuvvette, yağışlı günlerde ise kuvvetli olarak esecek.

(Voice of the Island 2019)

 

 


Benzer Haberler

AÖA Yasa Tasarısı Genel Kurul’a sevk edildi

TAK

KTÖS’ten Meclis’e iki çalışma raporu

TAK

Özdenefe “Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının ülke dışında bulunması hukukla ve devlet ciddiyeti ile bağdaşmıyor”

TAK

Döviz piyasalarındaki sakin seyir sürüyor

Voice Kıbrıs Haber

XVII. Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı pazar günü yapılıyor

TAK

Çeler “Çocuklar arasında ciddi bir sınıf ayrımı var”

Voice Kıbrıs Haber