DÜNYA

Merkel Mülteci Ateşiyle Oynuyor!

AB yardımlarının kesilmesinin ardından Merkel şimdi de 2015’te imzalanan 6 milyar euroluk mülteci anlaşmasına gözünü dikti. Merkel, anlaşmanın iptali için diplomatik atağa geçti.

Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye AB’ye katılım öncesi mali yardım kapsamında vermeyi taahhüt ettiği yardımın kesilmesi için AB liderlerini ikna eden Almanya Başbakanı Angela Merkel, şimdi de mülteci konusunda verilecek mali desteği kestirmeyi planlıyor.

Yardım yapan ülkelere mektup gönderdi

Spiegel dergisinin haberine göre, Türkiye’ye mülteciler konusunda yardım eden AB ülkelerinden Avusturya,Danimarka, Finlandiya, Fransa ve İsveç’ten AB Komisyonu’na gönderilen bir mektupta Türkiye’ye yapılacak olan yardımda kesintiye gidilmesinin yer aldığı iddia etti.

Tutuklu Almanlar için baskı aracı yapılacak

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in, bir taraftan Türkiye ile AB arasında yapılan mülteci anlaşmasını savunurken diğer taraftan da Türkiye’ye yapılacak 3 milyar euroluk ikinci ödemeyi engellemek istemesinde,Türkiye’de tutuklu bulanan Almanların serbest bırakılması için hükümete baskı uygulamak amacı olduğuna vurgu yapıldı.

900 Bin göçmen gidince anlaşma imzalanmıştı

2015 yılında Türkiye üzerinden farklı milletlere mensup 856 bin 723 kişinin AB ülkelerine kaçak yollardan giriş yapmasının ardından AB ile Türkiye arasında anlaşma yapılmış, göçmenler için iki taksitle 6 milyar euro ödeneceği sözü verilmişti.

Anlaşmanın ardından Türkiye’den AB ülkelerine kaçak göç durmuş, Türkiye üzerinde AB ülkelerine gidenleriTürkiye geri kabul ederek anlaşmanın şartlarını yerine getirmişti. Ancak AB, ödemeyi taahhüt ettiği parayı vermemişti.


Benzer Haberler

İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu’nun istifası için yine sokaklara indi

AA

Antarktika’ya düşen gök taşları küresel ısınma nedeniyle tehdit altında

AA

ABD’yi hortum vurdu: 10 bin hane elektriksiz kaldı

TRT

Bangladeş’te son 76 yılın en uzun süreli sıcak dalgası etkili oluyor

AA

Japonya’da şiddetli deprem!

AA

Eski IMF Başkanı Rato için 63 yıl hapis ve 42,4 milyon avro para cezası istendi

AA