DÜNYAFeatured

Meksika alev alev!

Meksika’da son 24 saatte 15 eyalette 39 orman yangını kaydedildiği ve 415 hektar ormanlık alanın küle döndüğü bildirildi.

Santiago şehrinde, alevlerin şiddetli rüzgar nedeniyle yerleşim yerlerini tehdit etmesi sonucu geçtiğimiz günlerde 57 evde yaşayan yüzlerce vatandaş tahliye edilmişti.

TAMAULİPAS EYALETİNDEKİ YANGININ YÜZDE 50’Sİ KONTROL ALTINDA

Ülkenin kuzeyindeki bir diğer büyük yangın ise Tamaulipas eyaletinde bulunan El Cielo Ekolojik Parkı’nda bulunuyor. Yetkililer, 16 Mart’ta başlayan yangının şu ana kadar yüzde 50’sinin kontrol altına alındığını, 440 hektarlık alanın ise küle döndüğünü bildirdi. Yangınla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında yangının çıkış nedeninin insan kaynaklı olduğu düşünülüyor.

MEXİCO CİTY’DEKİ 2 YANGIN BÜYÜMEDEN SÖNDÜRÜLDÜ

Başkent Mexico City’de ise çalılık bölgelerde iki ayrı yangın çıktı. Yetkililer yangın yerine yakın bir yerleşim alanından bazı ailelerin tahliye edildiğini açıkladı. Her iki yangın da Mexico City itfaiyesinin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.
Meksika’yı son günlerde etkisi altına alan orman yangınlarının kuru ve sıcak hava koşulları nedeniyle artış gösterdiği tahmin ediliyor.


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

Tayland Dışişleri Bakanı Parnpree istifa etti

AA

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK