FeaturedKIBRIS

Medusa tatbikatı bugün tamamlanıyor

Yunanistan, Mısır ve Kıbrıs Cumhuriyeti arasında gerçekleştirilmekte olan “Medusa” tatbikatının bugün tamamlanacağı ve Kıbrıs Cumhuriyeti Savunma Bakanı Savvas Angelidis’in tatbikatın son aşamasını izlemek için Girit’e gittiği haber verildi.

Tatbikat çerçevesinde Yunan ve Mısır savaş uçakları arasında hava tatbikatları gerçekleştirildiğini yazan Fileleftheros gazetesi, tatbikatın 7’nci kez gerçekleştirilmekte olduğunu kaydetti.

Tatbikat çerçevesinde, Yunanistan, Mısır ve Kıbrıs Cumhuriyeti tarafından Ankara’ya mesajlar gönderilmekte olduğunu öne süren gazete, tatbikat konusunda “HellasJournal’da” yer alan habere de yer verdi.

Gazete, Kıbrıs Cumhuriyeti Savunma Bakanı Savvas Angelidis’in, Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos’un daveti üzerine, Yunan ve Mısırlı meslektaşlarıyla birlikte Girit açıklarındaki deniz bölgesinde gerçekleştirilecek olan tatbikatın son aşamasını izlemek için, dün Girit’e gittiğini de yazdı.

Kıbrıs Cumhuriyeti Savunma Bakanına, Girit’te, Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) Komutanı, Deniz Kuvvetleri Komutanı ve Kurmaylık Müdürünün eşlik etmekte olduğunu yazan gazete, tatbikata Kıbrıs Cumhuriyeti, Yunanistan ve Mısır’dan hava ve deniz araçlarının katılmakta olduğunu kaydetti.

Gazete, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin tatbikata “A. İoannidis” açık deniz gemisi, sualtı tahrip timi ve görevli subaylarla katıldığını da ifade etti.

Tatbikatın ardından Yunanistan ile Kıbrıs Cumhuriyeti arasında 4’üncü Hükümetler Arası Savunma Konseyi toplantısının gerçekleştirileceğini belirten gazete, konseyde ortak faaliyetler ve ortak ilgi konularının ele alınıp, koordine edileceğini ekledi.

(TAK)


Benzer Haberler

Havayolu şirketi, binlerce kişinin kişisel bilgilerini yanlışlıkla açıkladı

AA

Aynı yöntemle daha önce de uyuşturucu temin etti!

Voice Kıbrıs Haber

“Sus payı” davasında para cezası

AA

Nöbetçi eczaneler (1 Mayıs 2024)

Voice Kıbrıs Haber

Elektronik sigara kullanan gençler, kurşun ve uranyuma maruz kalıyor olabilir

Voice Kıbrıs Haber

Tatar “Güney Kıbrıs’ın AB üyeliği Kıbrıs adasındaki üçüncü darbedir”

TAK