FeaturedKIBRIS

Meclis’te ek mesaiye kalmama eylemi

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Meclis’te ek mesaiye kalmama eylemi başlattı.

El-Sen’in başlattığı eyleme destek amacıyla bu sabah başlattığı grevin yasaklanmasının ardından KTAMS, Meclis’te ek mesaiye kalmama eylemi yaptı.

Eylem nedeniyle

“Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı” gündemiyle toplanan Meclis Genel Kurulu, eylem nedeniyle bugünkü oturumana saat 16.00 sıralarında ara vermek durumunda kaldı.

KTAMS Genel Başkanı Güven Bengihan konuyla ilgili TAK muhabirine yaptığı açıklamada, “Bizler Kıbrıs Türk halkının kurumlarına sahip çıkmak için bu eyleme destek veriyoruz” dedi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı, “stenografların çalışma saatinin 16.15’te bitmesi gerekçesiyle Genel Kurul salonunu terk etmeleri” nedeniyle genel kurul çalışmalarının yapılamadığını açıkladı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Cumhuriyet Meclisi İçtüzüğü’nün ‘Tutanak Tutulması ve Düzeltilmesi’ yan başlıklı 161’inci maddesi uyarınca, Genel Kurul toplantı tutanakları tam tutanak olarak stenograflarca ve ses alma ve görüntülü kayıt sisteminin yardımıyla tutulur.

Bu bağlamda, genel kurulun 3 Nisan tarihli 40’ıncı birleşiminde yukarıda bahsedilen çalışanların, genel kurul çalışmaları devam ederken çalışma saatinin 16.15’te bitmesi gerekçesiyle genel kurul salonunu terk etmişlerdir. Bu nedenle birleşimi yöneten Meclis Başkanı genel kurula ara vermiştir. Ancak mevcut durum devam ettiği için genel kurul çalışmaları yapılamamıştır.”


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber