DÜNYA

May’in geleceği oylanıyor

İngiltere Başbakanı Theresa May’in liderliğini yaptığı Muhafazakâr Parti’de güvensizlik oylaması için yeterli sayıda milletvekilinin desteğinin alınması ardından, güvensizlik oylaması yapılıyor.

Muhafazakar Parti’de güvensizlik oylaması için için, partinin milletvekillerinin yüzde 15’i bu yönde talepte bulunması gerekiyordu.

Bu sabah Muhafazakar Parti’den en az 48 milletvekilinin partinin Avam Kamarası’ndaki parlamento grubunun (1922 Komitesi) başkanına mektuplarını gönderdiği açıklandı.

May “Bu oylamada elimdeki vargücümle mücadele edeceğim.” dedi.

Oylama başlamadan önce May Muhafazakar milletvekillerinden son kez destek istedi. May, 2022’de yapılması planlanan genel seçimlerde partiyi temsil etmeyeceğini ancak Brexit anlaşmasını hayata geçirmek istediğini belirtti.

Muhafazakar milletvekillerinin çoğu sözlü olarak May’e desteğini iletti ancak oylama gizli yapılacağı için sonucun ne olacağını tahmin etmek güç.

May’in oylamayı kazanması için Avam Kamarası’ndaki 315 Muhafazakâr Partili milletvekilinin salt çoğunluğunun desteğini alması gerekecek. Yani May’in bu akşamki oylamada en az 158 milletvekilinin desteğine ihtiyacı olacak.

Muhafazakar Parti’de güvensizlik oylamasına, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkışını düzenleyen Brexit anlaşmasına gelen itirazlar neden oldu.

Yeni başbakanın İngiltere’yi 29 Mart’ta AB dışına çıkartacak mekanizma olan 50. maddeyi rafa kaldırmak ya da süresini uzatmak zorunda kalacağını belirten May bunun da “Brexit’i geciktireceğini, hatta durduracağını” savundu.

TSİ 21.00’de başlayan gizli oylama 23.00’te sona erecek. Sonucun oy verme işleminin tamamlanmasından bir saat sonra açıklanması bekleniyor.



Benzer Haberler

Apophis Dünya’nın çok yakınından geçecek: Bilim insanları tarih verdi!

NTV

Eurovision tartışmalarına Avrupa Birliği de katıldı: Bayrak yasağı kriz yarattı

AA

İsrail hapishanelerinde Anneler Günü: “Kadınlar işkence görüyor”

NTV

ABD’de, domuz böbreği nakledilen ilk hasta hayatını kaybetti

AA

BM Filistin Raportörü “Gazze’deki soykırım Holokost’u çağrıştırıyor”

AA

Biden topu Hamas’a attı “Eğer Hamas rehineleri serbest bıraksa yarın ateşkes olurdu”

AA